Zviedrijas hokejisti biļešu cenas uz PČ spēlēm nosauc par apkaunojošām (8)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Biļešu cenas uz pasaules čempionāta (PČ) spēlēm Stokholmā ir nesamērīgi augstas un ģimenēm jo īpaši nepieejamas, pēc turnīrā izcīnītās pirmās uzvaras piektdien teica vairāki Zviedrijas izlases hokejisti.

Uzbrucēji Gabriels Landeskogs, Johans Francens un aizsargs Stafans Kronvals bija vienisprātis, ka augsto biļešu cenu dēļ Zviedrijas izlasi uzvarētajā spēlē pret Norvēģiju (3:1) atbalstīja tikai 7770 līdzjutēju, lai gan «Globen» arēnā ir vietas 13 850 skatītājiem, rakstīja avīze «Expressen».

Vislētākās biļetes uz spēli maksāja 395 Zviedrijas kronas (31 latu), bet par ne tām labākajām vietām aiz vārtiem bija jāmaksā pat 1300 kronu (103 lati), ko avīzē nosauca par teju izsmiekla cenu.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Detroitas «Red Wings» uzbrucējs Francens uzteica līdzjutējus, kuri uz spēli tomēr ieradās, kā arī piebilda, ka šādas biļešu cenas ir apkaunojošas. Viņš uzskata, ka biļešu cenas varētu mainīt uz dažādām spēlēm un augstāku maksu iekasēt, piemēram, par Zviedrijas spēli pret Krieviju. Taču līdz tam laikam līdzjutējiem nauda jau varētu beigties, piebilda Francens, uzsverot, ka daudz patīkamāk ir spēlēt pilnu tribīņu priekšā.

Savukārt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) sezonu aizvadījušais Čerepovecas «Severstaļ» aizsargs Kronvals teica, ka pilnībā saprot ģimenes, kas uz uz hokeju nenāk, jo PČ spēles apmeklējums tām izmaksātu 4000 līdz 5000 kronu (315 līdz 395 latus).

«Par to patiesi ir kauns,» neapmierinātību ar biļešu cenu politiku pauda Kronvals. Taču viņš uzskata, ka pašlaik mainīt biļešu cenas nebūtu godīgi attiecībā pret tiem, kas biļetes jau iegādājušies.

Kolorādo «Avalanche» uzbrucējs Landeskogs pauda, ka zviedri pārāk smagi strādā, lai tik viegli šķirtos no lielas naudas par hokeja biļetēm. Taču viņš cer, ka Zviedrijas izlase ar uzvarām spēs iepriecināt tos, kuri biļetes tomēr iegādājušies.

Stokholmā PČ grupas spēles līdz 15.maijam aizvadīs arī Latvijas valstsvienība.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu