Rīgas «Dinamo» pievienojas kanādiešu uzbrucējs Žirū (50)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com, Lets Go Amerks!'s

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» parakstījis līgumu uz divām sezonām ar kanādiešu uzbrucēju Aleksandru Žirū, vēsta vienības mājaslapa.

30 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs iepriekšējo sezonu aizvadīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas «Blue Jackets» sistēmā, spēlējot NHL un Amerikas hokeja līgas (AHL) fārmklubā Springfildas «Falcons».

NHL čempionātā viņš 9 spēlēs guva vienus vārtus, bet «Falcons» sastāvā 65 spēlēs viņam 28 vārti un 26 rezultatīvas piespēles.

Žirū ir viens no pēdējo sezonu AHL rezultatīvākajiem hokejistiem, kurš divas reizes ir izcīnījis Kaldera kausu, kā arī nopelnījis vairākas individuālās balvas, tajā skaitā 2009. gadā kļūstot par AHL sezonas vērtīgāko un rezultatīvāko hokejistu.

1999. gada NHL jauno spēlētāju draftā Žirū ar kopējo 213. numuru 7. kārtā draftēja Otavas «Senators», taču NHL viņš ir aizvadījis tikai 48 spēles.

188 cm garais un 90 kg smagais hokejists ir dzimis 1981. gada 16. jūnijā Kanādas pilsētā Kvebekā. Savas karjeras laikā viņš ir spēlējis tikai 3 Ziemeļamerikas līgās – QMJHL, AHL un NHL, un allaž ir izcēlies ar ļoti augstu rezultativitāti.

Kopumā sešu sezonu laikā viņš ir mēģinājis nostiprināties četru dažādu NHL klubu (Ņujorkas «Rangers», Vašingtonas «Capitals», Edmontonas «Oilers» un Kolumbusas «Blue Jackets») pamatsastāvā, taču kopā ir aizvadījis tikai 48 spēles, gūstot 6 vārtus un atdodot 6 rezultatīvas piespēles.

Hokeja speciālisti raksturo Žirū kā malējo uzbrucēju ar ļoti spēcīgu un precīzu metienu, kurš vienlīdz labi spēlē gan kreisajā, gan labajā malā.

Komentāri (50)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu