«Dinamo» KHL drafta pirmajā kārtā izvēlas Rihardu Bukartu (16)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://hk-kapitan.com

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» sestdien Maskavā notiekošā KHL drafta pirmajā kārtā izvēlējās Rihardu Bukartu.

(Pievienota 9.-13.rindkopa.)

Latvijas vienība izvēlējās ar devīto numuru un tā ieguva jauno latviešu uzbrucēju, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā Stupino «Kapitan», turklāt bija jaunākais līgas spēlētājs.

Šajā turnīrā Bukarts 47 spēlēs izcēlās ar 11 vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Dienu iepriekš Bukarts piedalījās arī drafta pretendentu mačā, bet pēc tam dažādās intervijās izteicās, ka vēlētos vai nu lai viņu draftē Rīgas «Dinamo», vai kāds vājš klubs, kurā būtu iespējas sevi pierādīt.

«Rīgas »Dinamo« komandai princips ir iegūt visus savējos hokejistus,» pēc drafta teica Bukarts. «Aizvadītā sezona «Kapitan» komandā nāca man par labu - veiksmīgi sevi parādīju un izraisīju Rīgas »Dinamo« interesi. Pagaidām vienkārši vēlos atpūsties pēc sarežģītās sezonas, kurā ļoti noguru. Tikai pēc pāris nedēļām atkal domāšu par hokeju.»

Kā ziņots, Rīgas «Dinamo» komandā jau spēlē Riharda Bukarta brālis Roberts.

Savukārt otrajā kārtā Rīgas «Dinamo» izvēlējās 16 gadus veco «Liepājas metalurgs» sistēmas audzēkni Georgu Golovkovu. Viņš aizvadītajā sezonā pārstāvēja liepājniekus Latvijas U-18 čempionātā, bet divas cīņas nospēlēja Latvijas atklātajā čempionātā «Liepājas metalurga 2» rindās.

Tāpat Golovkovs bija viens no Latvijas U-18 izlases līderiem pasaules čempionātā, sešos mačos tiekot pie trim vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Vēl šā gada KHL draftā Rīgas «Dinamo» izvēlējās arī Elvi Merzļikinu un latviešu izcelsmes hokejistu ar Vācijas pasi Ralfu Rinki.

Trešajā kārtā Latvijas kluba apcirkņos nokļuva Šveices komandas «Lugano» jaunatnes sistēmā spēlējošais Merzļikins, kurš pasaules čempionātos palīdzēja gan Latvijas U-18, gan U-20 valstsvienībai.

Pēdējā, piektajā kārtā «Dinamo» izvēlējās Vācijā dzimušo Rinki, kurš šosezon debitēja pieaugušo hokejā Vācijas trešās līgas klubā «Timmendorfer Strand 06».

Zīmīgi, ka uz nākamo sezonu 19 gadus vecais Rinke jau noslēdzis līgumu ar Vācijas augstākās līgas (DEL) komandu Hamburgas «Freezers».

Neviens cits KHL klubs šogad latviešu hokejistus draftā neizvēlējās.

Ar pirmo numuru KHL draftā Sanktpēterburgas SKA vienība izvēlējās Denisu Aleksandrovu.

Kā ziņots, KHL pirmajā sezonas draftā «Dinamo» izvēlējās latviešus Robertu Bukartu, Robertu Jekimovu un Andri Džeriņu, kā arī Aināru Podziņu.

Pēc tam otrajā sezonā Latvijas kluba īpašumā nokļuva latvieši Edijs Leitāns-Rinke, Edgars Lipsbergs, Kristers Gudļevskis un Kristiāns Pelšs, kā arī zviedrs Viktors Rasks un soms Niklass Luseniuss.

Savukārt pagājušajā gadā Rīgas «Dinamo» ieguva Teodoru Bļugeru, somu centra uzbrucēju Aleksandru Rūtu, latviešu labās malas uzbrucēju Tomu Andersonu un amerikāni Džerodu Reibiju.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu