«Dinamo» pievienojas ASV uzbrucējs Šremps (48)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas «Dinamo» parakstījis divu gadu līgumu ar amerikāņu centra uzbrucēju Robu Šrempu, vēsta vienības mājas lapa.

25 gadus vecais Šremps iepriekšējo sezonu aizvadīja Zviedrijas Elites sērijas klubā «Modo», bet pirms tam ir spēlējis Nacionālās hokeja līgas (NHL) un Amerikas hokeja līgas (AHL) komandās.

2004. gadā NHL jauno spēlētāju draftā viņu 1. kārtā ar kopējo 25. numuru izvēlējās Edmontonas «Oilers».

180 cm garais un 88 kg smagais spēlētājs ir dzimis 1986. gada 1. jūlijā ASV pilsētā Sirakūzā, Ņujorkas štatā. Savu hokejista karjeru viņš iesāka dzimtajā pilsētā, bet 16 gadu vecumā pārcēlās uz Ontārio Hokeja līgu (OHL) Kanādā, kur četru sezonu laikā divu komandu sastāvā regulārajā čempionātā aizvadīja 247 spēles (154 vārti un 230 rezultatīvas piespēles) un 54 izslēgšanas spēles (31 piespēles un 59 rezultatīvas piespēles), izcīnot arī Kanādas junioru hokeja galveno balvu – Memoriālo kausu (CHL čempioni).

Šremps savulaik ir ieguvis arī veselu virkni OHL un CHL individuālo balvu. Pēc spīdošās karjeras Kanādas junioru hokeja līgā, no 2006./2007. gada sezonas nākamos 5 gadus aizvadīja NHL un AHL klubos, pēdējās divās sezonās praktiski visu laiku spēlējot pasaules spēcīgākajā līgā.

Šajā laikā viņš NHL trīs klubu sastāvā (Edmontonas «Oilers», Ņujorkas «Islanders» un Atlantas «Trashers») ir aizvadījis 114 spēles, kurās guva 20 vārtus un izdarījis 34 rezultatīvas piespēles.

AHL viņš trīs komandu sastāvā ir aizvadījis 217 spēles, kurās guva 47 vārtus un atdeva 125 rezultatīvas piespēles. Pirms iepriekšējās sezonas Šremps pārcēlās uz Eiropu, pievienojoties Zviedrijas Elites sērijas klubam «Modo». Šīs komandas sastāvā regulārajā čempionātā viņš 55 spēlēs guva 19 vārtus un atdeva 22 rezultatīvas piespēles, bet «play-off» 6 mačos 1 vārti un 4 rezultatīvas piespēles.

Šremps divas sezonas pēc kārtas ASV U-20 izlases sastāvā spēlēja pasaules U-20 čempionātos, bet iepriekšējā sezonā ASV pieaugušo izlases sastāvā piedalījās pārbaudes turnīrā.

Komentāri (48)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu