Rautakallio: Vēlos komandā redzēt Daugaviņu (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Peka Rautakallio komandā labprāt redzētu latviešu uzbrucēju Kasparu Daugaviņu, kurš vienības rindas varētu papildināt līdz ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokautu.

Līdzšinējā kolektīvā vienošanās starp NHL vadību un spēlētājiem noslēgsies sestdienas pusnaktī. Ja to līdz tam laikam neizdosies pagarināt, sāksies lokauts, pārtraucot līgas darbību ceturto reizi kopš 1992.gada.

Šobrīd vienīgais NHL latviešu spēlētājs ar vienvirziena līgumu Daugaviņš jau vairakkārt izteicies, ka lokauta gadījumā plāno uzreiz pēc 15.septembra parakstīt līgumu ar Rīgas «Dinamo».

«Es vēlētos, lai Daugaviņš pie mums spēlē, tomēr es nezinu, kā viss atrisināsies,» pēc sestdienas KHL regulārā čempionāta mača izteicās Rautakallio.

«Dinamo» jaunās sezonas pirmās mājas spēļu sērijas otrajā mačā sestdien ar rezultātu 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) uzvarēja Novokuzņeckas «Metallurg» komandu. Šī bija Latvijas kluba pirmā uzvara pamatlaikā šajā sezonā un pirmais panākums savu skatītāju priekšā.

«Mums uzvara bija ļoti svarīga. Es zinu, ka varam spēlēt labāk, tomēr šis panākums nāca pareizajā brīdi. Ceru, ka tas atbrīvos spēlētājus,» uzsvēra treneris. «Galvenais, ka tikām pie trim punktiem, bet tagad gatavosimies nākamajam mačam.»

Kā pēc iepriekšējā mača pieļāva Rautakallio, šo maču komanda aizvada krietni mainītos spēlētāju virknējumos. Treneris palika apmierināts ar otro uzbrucēju maiņu, kurā sevi spilgti apliecināja Gints Meija un Andris Džeriņš. «Tā bija mūsu labākā maiņa.»

«Tāpat izvēle pirmajā maiņā likt Aleksandru Žirū un izņemt no tās Miku Indraši bija pareiza. Es neesmu apmierināts ar maiņu sniegumu, tomēr izvēle bija pareiza. Indrašis izskatās mazliet noguris,» atzina Rautakallio.

Savukārt «Metallurg» galvenais treneris Anatolijs Jemeļins par spīti zaudējumam uzsvēra, ka pretenziju pret saviem spēlētājiem viņa nav.

«Dinamo» šogad spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas «Dinamo», kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas «Vitjaz», Ukrainas komandu Doņeckas «Donbass», Bratislavas «Slovan» un «Lev». Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas «Dinamo» četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas «Dinamo». Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

«Dinamo» komandai jaunajā sezonā izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu