Peka Rautakallio atlaists no Rīgas «Dinamo» (355)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas «Dinamo» pametis galvenais treneris Peka Rautakallio, vēsta paziņojums vienības mājas lapā. Lēmums atstādināt Somijas speciālistu pieņemts kluba apvienotajā padomes un valdes sēdē. Par komandas galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecelts Artis Ābols.

(Papildināts viss teksts.)

Pirms nepilnām divām nedēļām Rīgas «Dinamo» vadība Rautakallio bija uzstādījusi mērķi izcīnīt 12 punktus sešās spēlēs, taču «Dinamo» hokejisti spēja tikt vien pie sešiem punktiem.

«Man nav nekas sakāms,» pēc atbrīvošanas no amata izteicās Rautakallio.

Tāpat viņš arī nevēlējās prognozēt kā Ābolam veiksies amatā.

Par 59 gadus vecā somu speciālista pēdējo pārraudzīto spēli kļuva svētdienas regulārā čempionāta mačs, kurā Rīgas «Dinamo» savā pēdējā cīņā pirms novembra pārtraukuma ar rezultātu 0:2 savā laukumā piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas «Dinamo».

Iepriekš Rīgas «Dinamo» komanda oktobra 12 spēlēs izcīnīja vien divas uzvaras pamatlaikā. Tāpat tā izbraukuma mačos šosezon tikusi vien pie vienas uzvaras pamatlaikā. Kopumā šosezon Rautakallio vienība 24 mačos aizvada līdz astoņām uzvarām, no kurām tikai piecas izcīnītas pamatlaikā.

Rautakallio komandu sāka vadīt pirms pagājušās sezonas, kurā tā somu trenera vadībā iekļuva Gagarina kausa izcīņas turnīrā, tomēr nepārvarēja Rietumu konferences ceturtdaļfināla kārtu.

Pirms pievienošanās «Dinamo» Rautakallio divas sezonas trenēja Somijas augstākās līgas (SM-liiga) vienību Pori «Assat».

Trenera karjeru Rautakallio sāka Somijā ar jauniešu komandām, bet pirmais trenētais profesionālais klubs bija Šveices «Rapperswil», kurā viņš nostrādāja piecas sezonas, jau pirmajā gadā izvedot komandu uz augstāko līgu. Šveicē viņš vadījis arī SC «Bern», Cīrihes «ZSC Lions» un HC «Ambrì-Piotta» vienību, bet Somijā strādājis ar Pori «Assat» un Espo «Blues» komandu.

Pēc novembra starptautisko izlašu spēļu pārtraukuma Rīgas klubs 14. un 16. novembrī savā laukumā uzņems attiecīgi latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas «Ak Bars» komandu un Ņižņekamskas «Ņeftehimik» vienību, bet pēc tam aizvadīs trīs izbraukuma mačus.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas «Dinamo» ar 23 punktiem 24 spēlēs ieņem priekšpēdējo, 13.vietu. No izslēgšanas spēļu sezonas to šķir septiņi punkti.

Rīgas «Dinamo» komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Komentāri (355)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu