Ābols: Izmaiņas «Dinamo» komandā noteikti būs (27)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» spēlētāju virknējumos gaidāmas zināmas izmaiņas, taču par to apmēriem pašlaik ir pāragri spriest, izteicies vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols.

Būs izmaiņas

«Mainījušās, patiesībā, ir daudz lietas. Pirmkārt jau tas, ka nekad neesmu bijis šādās kurpēs,» Ābola teikto citē kluba oficiālajā mājaslapā internetā. «It kā esi tajā pašā vidē, bet, protams, viss tajā pašā laikā ir citādāk. Kā galvenais treneris nekad neesi bijis - izjūtas ir pavisam citādākas, viss ir jauns.»

«Skatīsimies. Par izmaiņām mēs domājam. Noteikti kaut kādas izmaiņas būs,» piebilst treneris.

Pirmās trīs sezonas Rīgas «Dinamo» komandu vadīja slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kuru vēlāk nomainīja Rautakallio. Visas šīs sezonas rīdzinieku treneru kolektīvā strādājis arī 39 gadus vecais Ābols, kurš šīgada pavasarī bija arī Teda Nolana palīgs Latvijas valstsvienības treneru korpusā.

Mācījies no Šuplera un Rautakallio

«Manis kā trenera skolotāji ir bijuši Šuplers un Rautakallio. Protams, es varu būt pateicīgs gan Šupleram, gan Pekam par to, ko es esmu no viņiem mācījies un ko viņi man ir mācījuši. Protams, centīšos izmantot un ņemt to, kas, manuprāt, ir bijis labs pie viena un pie otra,» izteicies Ābols, kurš pašlaik vēl nav ieguvis pilnu priekšstatu par spēlētāju attieksmi pret trenera maiņu. «Piemēram, ir kāds treniņš, kurā nav galvenā trenera. Tad treniņu vada asistenti un, protams, to kvalitāte krītas. Šobrīd visa komanda vēl nav bijusi kopā, jo daļa tās ir ar izlasi. Stāvot citā laukuma vietā un skatoties uz to, un vēl zinot, ka tu to vadi, nav tā, kā vēlētos. Gribētos vairāk, tieši rezultāta ziņā.»

Tikšoties ar Rautakallio

«Ar situāciju ir jāaprod. Tas ideālisms noteikti arī ir jāatmet malā. Tagad ir aizritējis tik īss laiks - ir bijuši tikai trīs treniņi, kurus es esmu vadījis. Laiks vēl ir pārāk īss, lai izdarītu kādus pirmos secinājumus,» uzskata treneris.

Pēdējā pilnvērtīgā saruna ar Rautakallio Ābolam vēl nav bijusi, taču tāda tiek plānota.

«Pirms pāris dienām ļoti īsi runājām pa telefonu, bet vēl vienojušies neesam par tikšanos. Sarunājām, ka satiksimies pie kafijas, bet viņam ir vajadzīgs laiks,» pastāstīja Ābols.

Par 59 gadus vecā Rautakallio pēdējo pārraudzīto spēli kļuva svētdienas regulārā čempionāta mačs, kurā Rīgas «Dinamo» savā pēdējā cīņā pirms novembra pārtraukuma ar rezultātu 0:2 savā laukumā piekāpās Baltkrievijas komandai Minskas «Dinamo». Iepriekš Rīgas «Dinamo» komanda oktobra 12 spēlēs izcīnīja vien divas uzvaras pamatlaikā. Tāpat tā izbraukuma mačos šosezon tikusi vien pie vienas uzvaras pamatlaikā. Kopumā šosezon Rautakallio vienību 24 mačos aizveda līdz astoņām uzvarām, no kurām tikai piecas izcīnītas pamatlaikā.

Rautakallio kļuvis par sesto KHL atlaisto treneri šosezon.

Pēc novembra starptautisko izlašu spēļu pārtraukuma Rīgas klubs 14. un 16.novembrī savā laukumā uzņems attiecīgi latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas «Ak Bars» komandu un Ņižņekamskas «Ņeftehimik» vienību, bet pēc tam aizvadīs trīs izbraukuma mačus.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas «Dinamo» ar 23 punktiem 24 spēlēs ieņem priekšpēdējo, 13.vietu. No izslēgšanas spēļu sezonas to šķir septiņi punkti.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu