NHL un NHLPA pārstāvju tikšanās noslēdzas pēc 30 minūtēm (10)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā hokeja līga (NHL) un Nacionālās hokeja līgas spēlētāju asociācijas (NHLPA) pārstāvji otrdien tikās, lai turpinātu sarunas par jaunu kolektīvo darba līgumu, kura parakstīšana ļautu aizvadīt vismaz saīsinātu sezonu.

Abas puses ir apmainījušās ar jauniem piedāvājumiem kolektīvā darba līguma noslēgšanai un lokauta novēršanai. Pirmdien savu jaunāko risinājumu iesniedza spēlētāju asociācija, bet otrdien savu variantu piedāvāja NHL vadība. Abas puses otrdien vispirms tikās mazākās grupiņās, apspriežot piedāvātos variantus, bet kopīgā tikšanās ilga tikai pusstundu, pēc kuras tika pieņemts lēmums sarunas turpināt trešdien.

NHL komisārs Gerijs Betmens paziņoja, ka līga dažos strīdīgajos punktos ir piekritusi NHLPA piedāvājumam, dažos punktos ir gatava uzklausīt otras puses viedokli, bet ir arī lietas, kur savu nostāju NHL klubu īpašnieki nemainīs.

Savukārt NHLPA vadītājs Donalds Fērs paziņoja, ka arodbiedrība izskatīs jaunāko NHL piedāvājumu, lai sarunas varētu risināt trešdien.

Iepriekš Betmens 11. janvāri nosauca kā pēdējo termiņu, līdz kuram klubu īpašniekiem un spēlētājiem jāpanāk vienošanās par lokauta izbeigšanu un sezonas glābšanu. Ja tas tiks izdarīts, tiks aizvadīta saīsināta sezona, kurā katram klubam būs jāaizvada pa 48 spēlēm, kā tas notika arī 1994./1995. gada sezonā.

Šobrīd NHL kalendārā ir atceltas visas spēles līdz 14.janvārim, kas ir vairāk nekā puse no regulārās sezonas kalendāra. NHL regulāro sezonu bija paredzēts sākt 11.oktobrī. Pēdējos 20 gados NHL darbība darba strīda dēļ ir traucēta jau piekto reizi. Lokauta dēļ NHL nenotika spēles 2004./2005. gada sezonā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu