«Rīgas» hokejisti Pasaules kausā jauniešiem tiksies arī ar bijušo Girgensona klubu (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas hokeja komanda «Rīga» Pasaules kausa izcīņā jauniešiem, kas augustā tradicionāli risinās Omskā, šogad spēlēs arī ar bijušo latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona vienību Dubjūkas «Fighting Saints», kas cīnās Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL).

Abas komandas savā starpā tiksies tieši A apakšgrupas pirmās kārtas mačā.

Šajā sezonā «Fighting Saints», kas cīnījās jau bez profesionālo karjeru uzsākušā Girgensona, kļuva par spēcīgāko jauniešu hokeja vienību ASV, triumfējot USHL sacensībās.

Vēl šajā grupā spēlēs pēdējo divu sezonu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionvienība Omskas «Omskije jastrebi» un Čehijas vienība Vitkovices «Steel».

Tikmēr B grupā sacentīsies Ontario hokeja līgas (OHL) vienība Sadberi «Wolves», kas turnīrā triumfēja pagājušajā gadā, «HV 71» komanda no Zviedrijas, Somijas klubs Hāmēnlinnas HPK un Latvijas hokeja speciālista Aleksandra Beļavska trenētā Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» komanda no Baltkrievijas.

Līdz ar to salīdzinājumā ar pērnā gada turnīru dalībnieku skaits sacensībās būs sarucis no 12 līdz astoņiem.

Turnīrs risināsies no 24. līdz 31.augustam, neilgi pirms MHL sezonas sākuma.

Pirmajā turnīra norises gadā «Rīgas» komandai tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā, tomēr turnīra gaitā kā vienīgā spēja pieveikt tā brīža MHL čempionvienību Maskavas «Krasnaja armija», savukārt pērn Latvijas vienība ieņēma ceturto vietu grupā starp sešām vienībām, nekvalificējoties pusfinālam.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu