Ko dara bijušie Rīgas «Dinamo» leģionāri? (32)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Laikam ejot, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas «Dinamo» ir gājuši cauri vesela virkne ārzemju spēlētāju. TVNET piedāvā ielūkoties pagātnē un tagadnē uz mūsuprāt veiksmīgākajiem, labākajiem importa hokejistiem «Dinamo» rindās.

Marks Hartigans

35 gadus vecais Hartigans, kurš pielicis punktu profesionālajam hokejam, Rīgas «Dinamo» komandu pārstāvēja divas sezonas. Kanādiešu uzbrucējs rīdzinieku rindās kopumā aizvadīja 100 mačus, kuros atzīmējās ar 36 vārtu guvumiem un 26 rezultatīvām piespēlēm. Punktu hokejista karjerai Marks pielika 2012.gadā, pārstāvot Šveices klubu «Rapperswil». Jāatzīmē, ka Hartigans, spēlējot Nacionālajā hokejā līgā (NHL), kļuva par divkārtēju Stenlija kausa ieguvēju.

Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Tomašs Surovijs

31 gadu vecais slovāks «Dinamo» krāsas pārstāvēja tikai vienu sezonu, taču to darīja godam, 65 mačos atzīmējoties ar 18 vārtu guvumiem un 20 rezultatīvām piespēlēm partneriem. Pēc veiksmīgas sezonas «Dinamo», Surovijs pārstāvēja Maskas CSKA vienību un Prāgas LEV klubu. Šā gada pavasarī Surovijs parakstīja vienošanos ar Baltkrievijas komandu Minskas «Dinamo».

Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Mets Elisons

Pēc ļoti veiksmīgas sezonas (15+22) «Dinamo» rindās Elisons pieņēma Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa piedāvājumu pievienoties Maskavas MVD vienībai. Turpinājumā Elisons aizvadīja trīs produktīvus gadus Ņižņijnovgorodas «Torpedo» sastāvā, lai gan lielāko daļu ārstējās no savainojumiem. Šogad Elisons nolēma pamest KHL un pārcēlās uz Šveices klubu «Biel».

Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

Maiks Iguldens

Augumā raženais Igguldens Latvijas komandā spēlēja 2009./2010.gada sezonā, 55 cīņās atzīmējoties ar 33 (13+20) rezultativitātes punktiem. Pēc tam 30 gadus vecais kanādietis vienu sezonu aizvadīja Šveicē, bet divas Zviedrijas augstākajā līga. Tagad Iguldens atkal metis izaicinājumu KHL un noslēdzis vienošanos ar Podoļskas «Vityaz».

Foto: ITAR-TASS/SCANPIX

Dūvijs Vestskots

Miesās spēcīgais aizsargs «Dinamo» krāsas pārstāvēja pirmajā sezonā. 51 mačā Vestskots atzīmējās ar 20 punktiem (2+18) un 124 soda minūtēm. Vēlāk kanādiešu aizsargs pārstāvēja komandas kā Minskas «Dinamo», Cīrihes «Lions», Klotenes «Flyers» un Hamburgas «Freezers». Gaidāmajā sezonā 35 gadus vecais Vestskots turpinās sadarbību ar Vācijas bundeslīgas (DEL) klubu «Freezers».

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Filips Novaks

Arī 31 gadu vecais čehs «Dinamo» spēlēja pirmajā sezonā, kur 50 spēlēs guva četrus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles partneriem. Novaku savās rindās ļoti vēlējās redzēt Znaroks un Vītoliņš, kas jau nākamajā gadā parakstīja līgumu ar Novaku. Čehijas aizsargs visas nākamās četras sezonas pārstāvēja tieši Maskavas «Dinamo» klubu, kļūstot par divkārtēju Gagarina kausa ieguvēju. Arī nākamajā sezonā Novaks spēlēs pie Latvijas speciālistiem.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Broks Troters

Talantīgais Troters «Dinamo» pievienojās 2010./2011. gada sezonā. Pēc ļoti veiksmīgas debijas KHL, kur Troters 60 spēlēs atzīmējās ar 13 precīziem metieniem un 23 rezultatīvām piespēlēm, nolēma atgriezties Ziemeļamerikā. 26 gadus vecais uzbrucējs parakstīja vienošanos NHL klubu Monreālas «Canadiens». «Nomuļļājoties» un nomainot trīs dažādas komandas AHL čempionātā, Troters 25 gadu vecumā nolēma pielikt punktu hokejista karjerai. Šobrīd nav zināms, ar ko Troters nodarbojas.

Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kriss Holts

Ģitāras virtuozs un «Dinamo» fanu mīlulis Holts kopumā «Dinamo» nospēlēja divas sezonas. 28 gadus vecais vārtsargs Latvijas komandu pārstāvēja godam, taču 2012.gada aprīļa beigās «Dinamo» nepiedāvāja pagarināt līgumu Holtam, kaut gan pats hokejists komandā vēlējās palikt. Pagājušo sezonu Holts iesāka Jekaterinburgas «Avtomobilist» rindās, bet pēc tam tika aizmainīts uz Ukrainas klubu Doņeckas «Donbass», kur spēlēs arī nākamajā sezonā.

Foto: Kaspars Volonts/TVNET
Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu