Ābols: Punktus sāks skaitīt 5.septembrī (20)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Hokeja komandas Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Artis Ābols ir apmierināts ar komandas sniegumu «Latvijas Dzelzceļa» kausa finālmačā, kurā tika piedzīvots zaudējums pagarinājumā. Rīgā notiekošā turnīra finālmačā «Dinamo» zaudējumu ar 1:2 piedzīvoja pret Sanktpēterburgas SKA hokejistiem.

Cer uz līdzjutēju atbalstu

«Visu laiku liekam akcentu uz aizsardzību, spēlējām pietiekami labi, taču pretinieks pāris kļūdas izmantoja. Tajā pašā laikā esmu apmierināts ar redzēto - spēlētāji parādīja labu sniegumu. Bet tagad varam visu aizmirst - punktus sāks skaitīt 5.septembrī. Cerams, ka līdzjutēji mūs tikpat kuplā skaitā atbalstīs arī regulārajā sezonā,» pēcspēles preses konferencē sacīja Ābols.

Vēlas redzēt Upīti komandā

Jautāts, vai «Dinamo» ir gatava jaunajai sezonai, Ābols sacīja: «Pagājušajā gadā pirms sezonas uzvarējām septiņās no desmit spēlēm, izcīnījām «Latvijas Dzelzceļa» kausu, bet tālāk tik spoži negāja. Kurā brīdī var pateikt, vai komanda ir gatava sezonai?»

Savukārt runājot par Juri Upīti, kurš komandā vēl ir uz pārbaudes laiku, galvenais treneris teica, ka «līgumu es neizsniedzu, bet komandā viņš būs».

Arī somu treneris apmierināts

«Domāju, ka spēle bija ļoti līdzīga un izklaidējoša līdzjutējiem. Pirmo periodu spēlējām labāk, bet otrajā labāki bija «Dinamo» hokejisti. Kopumā esmu apmierināts, kā spēlējām gan aizsardzībā, gan uzbrukumā - mums bija daudz iespējas gūt vārtus. Šī turnīra mačos devu hokejistiem daudz iespējas, bija plaša rotācija. Mums uz malējo uzbrucēju pozīcijām ir liela konkurence,» sacīja Jalonens.

«Latvijas Dzelzceļa» kausā piekto vietu šodien ieguva Baltkrievijas komanda Minskas «Dinamo», kas ar rezultātu 2:1 pieveica Kazaņas «Ak Bars» vienību, savukārt trešo vietu turnīrā izcīnīja Prāgas «Lev», kas ar 3:1 pieveica Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas «Lokomotiv».

Komandas turnīra pirmajā kārtā bija sadalītas divās apakšgrupās pa trim vienībām, kas savā starpā izspēlēja apļa turnīru, bet turnīra pēdējā dienā aizvadīja spēles par vietām ar otras grupas komandām. Rīgas «Dinamo» A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 3:1 pieveica «Lokomotiv», bet otrajā pagarinājumā ar 2:3 piekāpās «Ak Bars», kas deva pirmo vietu grupā.

2009.gadā «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja «Lokomotiv». Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

Savukārt pērn par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto «Lokomotiv» komandu ar M.Rēdlihu ierindā.

Jauno KHL sezonu rīdzinieki 5.septembrī uzsāks savā laukumā ar maču pret Minskas «Dinamo».

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu