Džeriņš: Tik svarīgus vārtus pēdējā sekundē vēl nebiju pieredzējis (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Viena sekunde Rīgas «Dinamo» komandu ceturtdien šķīra no zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās, Mārtiņa Karsuma pārstāvētās Maskavas «Dinamo» vienības. Tomēr Rīgas klubs izglābās pašā pēdējā brīdī, svinot laimīgu uzvaru 3:2 pēcspēles metienu sērijā. Latvijas komandas uzbrucējs Andris Džeriņš portālam TVNET pastāstīja, ka tik svarīgi gūtus vārtus, tik vēlu mačā piedzīvojis pirmo reizi.

«Pēc tam, kad Pols [Šekura] vienu sekundi līdz perioda beigām iemeta izlīdzinošo golu, emocijas mūs aiznesa tālāk. Malači,» viņš sacīja. «Protams, ka ir pie kā piestrādāt, jo visu spēli mēs neaizvadījām, kā pēdējās pāris minūtes.»

Centra uzbrucējs laukumā pavadīja 15 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā gan ar rezultativitāti neizcēlās. Viņš piedalījās 11 iemetienos cīņā par ripu, uzvarot piecās izspēlēs.

Jāievēro disciplīna visas spēles garumā

Džeriņš pauda prieku par izcīnītajiem diviem punktiem, tomēr norādīja, ka pietrūkst stabilitātes visa mača garumā. «Mums jāpiedomā vairāk, lai nebūtu kāpumi un kritumi. Bet, protams, šajā mačā čaļi ir malači - visi nocīnījās līdz galam. Grūti būtu kādam kaut ko pārmest.»

«Tik svarīgu vārtu guvumu, tik vēlu vēl nebiju pieredzējis,» atceroties pamatlaika pēdējos mirkļus teica 25 gadus vecais uzbrucējs. «Mēs ticējām līdz pēdējam un šoreiz šī ticība atalgojās.»

Pret Maskavas «Dinamo» vienmēr ir nedaudz citādāk

Viņš atzina, ka spēlēs ar Maskavas «Dinamo» vienmēr raisa nedaudz savādākas, īpašākas izjūtas. «Pārāk gan tam nekoncentrējamies, jo katrā spēlē izspēlē trīs punktus. Principā visām spēlēm ir viena vērtība, tāpēc speciāli Maskavai nefokusējamies. Protams, tur ir bijušais izlases treneris un tagad arī Mārtiņš [Karsums] un kādam arī kāda dzirkstelīte parādās vairāk.»

Karsuma spēli Džeriņš īpaši nevēlējās iztirzāt, piebilstot, ka ievērojis viņu vairākumā, kad spēlēja aizsarga pozīcijā piecatā pret trijiem.

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šā mača Rīgas «Dinamo» ar septiņās spēlēs izcīnītiem 15 punktiem atrodas trešajā vietā, bet Maskavas «Dinamo» ar tikpat mačos nopelnītiem 16 punktiem ir otrajā pozīcijā.

Nākamo spēli Rīgas komanda aizvadīs sestdien, kad uzņems šosezon salīdzinoši veiksmīgi spēlējošo Podoļskas «Vitjaz».

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu