Latvijas hokeja izlasei Sočos būs īpaši darināti krekli (33)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs laukumā dosies ar jauniem, speciāli darinātiem «Nike» firmas krekliem. Jauno formastērpu prezentācija Rīgā notiks līdz šā gada beigām, sarunā ar TVNET atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

«Pastāv tāda prakse, ka ik pēc četriem gadiem «Nike» visām hokeja valstsvienībām taisa jaunus formastērpus,» skaidroja LHF darbinieks. «Savukārt olimpiskos kreklus veido pēc nedaudz citiem noteikumiem kā tos, ar kuriem spēlē pasaules čempionātos.»

Sākotnēji «Nike» bija izlēmis veidot kreklus tikai TOP hokeja lielvalstīm, kā Krievija, ASV, Kanāda, Zviedrija, Somija, Čehija, Slovākija, Šveice. «Tomēr mēs uzstājām, ka arī Latvija vēlētos saņemt īpaši darinātus formastērpus Soču olimpiskajām spēlēm. Devāmies uz «Nike» biroju Latvijā un vienojāmies par kopīgu sadarbību. Vasarā pie mums ieradās «Nike» firmas pārstāvis Kents Angus, kurš prezentēja jau pirmās kreklu skices,» atklāja Gorbunovs.

«Nē, par kreklu dizainu un krāsām neko vēl pagaidām neatklāšu. Lai tas paliek pārsteigums,» piebilda Gorbunovs.

«Visticamākais, ka jaunos formastērpus mēs prezentēsim līdz jaunajam gadam. Mediji un interesenti tiks informēti par pasākuma norisies vietu un laiku. Domāju, ka jaunos hokeja valstsvienības kreklus varēs iegādāties arī Latvijā,» pastāstīja Gorbunovs.

Lielākā daļa izlašu savas jaunās «Nike» hokeja formas ir prezentējušas. Ļoti interesanti krekli izveidoti Slovākijas valstsvienībai, kurai ar sīkiem burtiņiem apkārt visam audumam uzrakstīta valsts himna. Tikmēr uz Zviedrijas krekliem būs redzams plastisks vikingu kuģis. Ļoti kolorīti krekli ir arī Krievijai, ASV un Čehijai.

Atgādināsim, ka ar speciāli darinātajiem krekliem (zilā krāsā) mūsu komanda laukumā devās arī 2008.gada pasaules čempionātā Halifaksā, sacenšoties ar mājiniekiem Kanādu. Šādi rīkojās visas čempionāta dalībnieces, godinot Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 100. gadadienu.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu