Savickis noliedz Ulmaņa teikto; «Dinamo» turpinās spēlēt KHL (102)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušā Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā «Sastrēgumstunda» trešdien paustais par Krieviju un iespējamo Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» izstāšanos no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) ir viņa viedoklis, sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Raidījumā «Sastrēgumstunda» kādreizējais Latvijas prezidents izteica savas domas par notikumiem Ukrainā, piebilstot, ka nāksies pārtraukt gan kultūras, gan sporta sakarus, ja Krievijas agresija šajā valstī turpināsies.

KHL pārtrauks darbību, ja būs karš

«Ulmaņa paustais ir viņa viedoklis. Nevienam nav zināms, vai Krievijas un Ukrainas attiecībās pienāks stunda X un kā tas skars pārējo pasauli,» sacīja Savickis.

«Ja notiks trakākais un būs karš, darbību pārtrauks viss, ieskaitot KHL.

Šādu brīdi nevēlas sagaidīt neviens. Es pieturos pie tā, lai katrā jautājumā tiktu meklēts kompromiss un normāla līdzāspastāvēšana.»

Ulmanis esot mazliet nobijies

«Cilvēki bez lielas atbildības var veikt kaut kādus sabiedrības uzkurināšanas darbus, bet kas notiks pēc tam? Tiem cilvēkiem, kuru pakļautībā ir darba vietas un kādas struktūras, ir jādomā par nākotni un to, kas notiks, ja tiks ieviestas vienas vai otras sankcijas. Šķiet, ka radusies situācija Ulmani ir mazliet nobiedējusi un tāpēc viņš šādi reaģējis, un cilvēciski es to saprotu. Taču es eļļu ugunij klāt liet negribu,» pauda Savickis.

Situāciju nevajadzētu izmantot savu bijušo politisko ambīciju celšanai

«Atbildīgs cilvēks allaž centīsies nesaasināt konflikta situācijas un izvairīsies no sabiedrības uzkurināšanas,» piebilda Rīgas kluba padomes priekšsēdētājs. «Ja kāds cilvēks nevēlas mūsu kluba sistēmā vairs strādāt, tas jau ir cits jautājums. Šo situāciju nevajadzētu izmantot savu bijušo politisko ambīciju celšanai.»

Rīgas «Dinamo» šogad aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas komandas Doņeckas «Donbass» pārākumu.

Komentāri (102)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu