Gudļevskis tiks pieteikts pirmajai Stenlija kausa spēlei (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Tampabejas «Lightning» vismaz Stenlija kausa izcīņas pirmajā mačā būs jāiztiek bez traumētā pamatvārtsarga Bena Bišopa, kas dod gandrīz pilnu pārliecību, ka mačam tiks pieteikts latvietis Kristers Gudļevskis.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas pirmais mačs trešdien notiks Tampā.

Bišops savainojumā iedzīvojās pagājušās otrdienas mačā ar Toronto «Maple Leafs», kad vienā no epizodēm centās tvērējcimdā noķert augsti lidojošu ripu, taču pēcāk neveiksmīgi ar plecu piezemējās uz ledus. Tā rezultātā «Lightning» pamatvārtsargs atstāja laukumu, bet viņa vietu ieņēma zviedrs Andešs Linbēks, palīdzot komandai tikt pie uzvaras ar 3:0.

Sekojošajos regulārās sezonas pēdējos trijos mačos «Lightning» izcīnīja vēl trīs uzvaras, turklāt visos šajos četros noslēdzošajos mačos par labākajiem spēlētājiem kļuva vārtsargi - trīs reizes Linbēks, bet vienu reizi Gudļevskis, kurš savā NHL debijas mačā atvairīja 36 no 38 pretinieku raidījumiem.

Tāpat Linbēks tika atzīts par visas līgas pagājušās nedēļas labāko spēlētāju.

«Lightning» galvenais treneris Džons Kūpers joprojām nekomentē cik nopietna ir Bišopa trauma, bet zināms vien tas, ka viņš nedosies laukumā pirmajā mačā ar «Canadiens». Pēc tam otrā spēle sērijā līdz četrām uzvarām risināsies piektdien.

Tāpat «Lightning» komanda plāno jau tuvākajā laikā noslēgt kontraktu ar sev piederošo jauno krievu vārtsargu Andreju Vasiļevski, kuram pagājušajā nedēļā noslēdzās sezona Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Ufas «Salavat Julajev». Vasiļevskis visās pirmajās trijās KHL Gagarina kausa kārtās tika atzīts par labāko jauno spēlētāju, aizvedot Ufas klubu līdz Austrumu konferences finālam.

Bišops šosezon piedalījās 63 NHL regulārās sezonas spēlēs, tiekot pie 37 uzvarām, caurmērā ielaižot 2,23 ripas un atvairot 92,4% pretinieku metienu. Visos rādītājos viņš bija starp labākajiem desmit līgas vārtsargiem.

Linbēks piedalījās 23 mačos, palīdzot «Lightning» izcīnīt astoņas uzvaras. Viņš vidēji ielaida 2,90 ripas un tika galā ar 89,1% pretinieku raidījumu.

Savukārt Gudļevskis 34 spēlēs Amerikas Hokeja līgas (AHL) turnīrā vidēji ielaida 2,68 ripas un atvairīja 90,1% pretinieku metienu, tiekot pie 18 panākumiem un piecas reizes paliekot nepārspēts.

Kā zināms, iepriekšējā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās «Lightning» komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu