KHL finālsērija sākas ar Prāgas «Lev» sauso uzvaru (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijas pirmajā spēlē piektdien Čehijas vienība Prāgas «Lev» ar rezultātu 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) izbraukumā pieveica Magņitogorskas «Metallurg».

Pirmās trešdaļas vidū noraidījumu uz 5+20 minūtēm nopelnīja mājinieku pirmās maiņas aizsargs Viktors Antipins. Sekojošo vairākumu «Lev» komanda realizēja, precīzi metot Martinam Ševcam. Otros vārtus viesi guva 25.minūtē, kad izcēlās Petrs Vrana, bet priekšpēdējā minūtē ripu jau tukšos vārtos ieraidīja Džastins Azevedo.

«Lev» komandas vārtsargs Petri Vehanens atvairīja 21 pretinieku metienu, aizvadot savu trešo «sauso» spēli šīs sezonas Gagarina kausā.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Lev» izvirzījās vadībā ar rezultātu 1-0. Dueļa nākamais mačs svētdien vēlreiz notiks Magņitogorskā.

KHL finālsērijā ir viens Latvijas pārstāvis - «Lev» komandā tehniskā direktora pienākumus pilda Raitis Pilsētnieks.

Kā ziņots, Austrumu konferences finālā «Metallurg» ar 4-1 pieveica Artūra Kuldas pārstāvēto Ufas «Salavat Julajev» komandu, bet «Lev» ar 4-1 uzveica latviešu uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas «Lokomotiv» vienību.

Magņitogorskas komanda jau garantējusi Krievijas čempionu titulu, bet vien otro gadu pastāvošā «Lev» kļuvusi par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpināja Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas «Dinamo», bet šogad - Omskas «Avangard». Latvijas klubs šosezon Gagarina kausā netika tālāk par pirmo kārtu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu