Gudļevska debija Stenlija kausā neglābj «Lightning» no zaudējuma (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien uz sešām minūtēm debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, tomēr tas neglāba viņa pārstāvēto Tampabejas «Lightning» komandu no otrā zaudējuma.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā «Lightning» ar rezultātu 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) savā laukumā piekāpās Monreālas «Canadiens» komandai.

Spēli «Lightning» komandas vārtos iesāka zviedrs Andešs Linbēks, tomēr viņš ielaida divas ripas otrajā trešdaļā, izceļoties Dāvidam Dešarnī un Renē Burkam. Savukārt pēc tam, kad 52.minūtē pēc Brendana Galagera metiena mājinieki nokļuva iedzinējos jau ar 0:3, Linbēku vārtos nomainīja Gudļevskis.

Latvietim nācās kapitulēt jau nepilnas trīs minūtes vēlāk - Burka pirmo metienu viņš atvairīja, novirzot ripu aiz vārtiem, tomēr pats uzbrucējs pie tās bija pirmais un īsu brīdi vēlāk jau precīzi izcēlās no aizvārtes. Goda vārtus «Lightning» guva brīdī, kad Gudļevskis jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Kopā šajā mačā Gudļevskis laukumā pavadīja piecas minūtes un 48 sekundes, atvairot divus no trim pretinieku raidījumiem.

«Mums vajadzēja pārmaiņas un dažreiz treneri ķeras pie pēdējā salmiņa,» vārtsargu maiņu skaidroja «Lightning» galvenais treneris Džons Kūpers.

Pirms tam Linbēks tika galā ar 20 no 23 metieniem, bet «Canadiens» vārtu vīrs Korijs Praiss atvairīja 26 no 27 raidījumiem.

Sērijā līdz četrām uzvarām «Lightning» komanda nokļuvusi iedzinējos ar rezultātu 0-2, bet nākamās divas spēles jau risināsies Kanādā.

«Lightning» komanda regulārā čempionāta 82 spēlēs iekrāja 101 punktu, kas deva trešo vietu Austrumu konferencē un otro pozīciju Atlantijas divīzijā. Stenlija kausa izcīņā komanda iekļuvusi pēc divu sezonu pārtraukuma.

Citu Austrumu konferences ceturtdaļfināla sēriju piektdien ar neveiksmi sāka pagājušās sezonas sacensību fināliste Bostonas «Bruins», kas ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) savā laukumā piekāpās Detroitas «Red Wings». Vienīgie vārti tika gūti trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad izcēlās krievu uzbrucējs Pāvels Dacjuks, bet «Red Wings» vārtsargs Džimijs Hovards atvairīja visus 25 pretinieku metienus.

Tikmēr Rietumu konferencē jau otro panākumu guva Anaheimas «Ducks», kas sērijas otrajā mačā ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) savā laukumā pieveica Dalasas «Stars» komandu. Uzvarētājiem ar vieniem gūtajiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Raiens Geclafs.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu