Pavlovs saņēmis ļoti smagu diskvalifikāciju (31)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Aizliegtas vielas lietošanā pieķertais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs saņēmis diskvalifikāciju uz pusotru gadu, kas viņam liegs spēlēt visu nākamo sezonu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

(Pievienota 4.rindkopa.)

Paredzams, ka Pavlovam sods tiks piešķirts ar atpakaļejošu datumu - no šī gada februāra, kad Soču olimpisko spēļu laikā pēc ceturtdaļfināla mača ar Kanādu tika ņemtas analīzes, kurās uzbrucēja organismā tika konstatēts aizliegtais stimulants metileksanamīns.

Oficiālam Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) paziņojumam Pavlova jautājumā vajadzētu sekot tuvākajā laikā.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» pagaidām informāciju neapstiprina un nekomentē.

Līdz ar to šajā laikā Pavlovs nevarēs palīdzēt arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas «Dinamo». Abām pusēm ir spēkā līgums arī uz nākamo sezonu.

Pavlovam draudēja diskvalifikācija līdz pat diviem gadiem, bet apsūdzētā puse cerēja, ka sods būs mīkstāks, jo savu vainu atzina Rīgas «Dinamo» ārsts Āris Aivars.

Zīmīgi, ka IIHF piemērotās diskvalifikācijas nav spēkā Ziemeļamerikas hokejā, tāpēc teorētiski pastāv iespēja, ka hokejists nākamajā sezonā var meklēt darbu tur.

Soču olimpiskajās spēlēs Pavlova A un B provju analīzēs tika atrasts aizliegtais stimulants metileksanamīns. Tā ir viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem, lai veicinātu organisma atjaunošanos un regulētu ķermeņa svaru. Pats Pavlovs apzinātu aizliegto vielu lietošanu noliedzis, turklāt viņš apliecinājis, ka šīs hokeja sacensību sezonas laikā ir lietojis vienīgi sava kluba ārsta ieteiktos medikamentus un uztura bagātinātājus.

Uzbrucējs 2012.gada vasarā noslēdza trīs gadu līgumu ar Rīgas «Dinamo», kura rindās viņš šosezon 50 spēlēs guva sešus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, pēc Soču olimpisko spēļu mača ar Kanādu pozitīvas dopinga analīzes tika fiksētas arī uzbrucējam Ralfam Freibergam, kura lietā galējais lēmums vēl nav paziņots.

Kā ziņots, parādot varonīgu sniegumu, Latvijas hokeja izlase Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja astoto vietu.

Kā vēsta Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) antidopinga noteikumi, ja olimpisko spēļu laikā komandu sporta veidā pozitīvas dopinga analīzes tiek konstatētas vairāk nekā vienam sportistam, vienība var tikt diskvalificēta vai pret to var piemērot citas sankcijas.

Komentāri (31)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu