Kanādas hokeja leģenda: Gudļevskim dega acis, viņš ļoti gribēja (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja eksperts, leģenda Dons Čerijs uzskata, ka vārtu drošība Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtajā mačā vajadzēja uzticēt latvietim Kristeram Gudļevskim (Tampabejas «Lightning»).

«Ja spēles beigās «Lightning» nebūtu spēlējuši mazākumā, mēs abi ar Gudļevski būtu kļuvuši par varoņiem,» sacīja Čerijs, kurš iepriekš izteicās, ka vārtos jau no cīņas pirmajām minūtēm vajadzēja stāties latvietim.

«Ligthning» vārtu drošība no spēles pirmajām minūtēm tika uzticēta Andešam Lindbekam, kurš nepilnu 25 minūšu laikā atvairīja 17 no 20 pretinieku metieniem un tika nomainīts pret 21 gadu veco latvieti.

«Gudļevskis olimpiskajās spēlēs pret Kanādu atvairīja 54 pretinieku metienus, un mūsu izlase knapi iekļuva nākamajā kārtā. Arī šajā spēlē es būtu licis viņu vārtos. Zināt, kāpēc? Tādēļ, ka viņš to ļoti gribēja, viņam acis dega,» atzina hokeja eksperts.

Gudļevskis atvairīja 16 no 17 pretinieku metieniem. Tomēr neveiksmīgi Latvijas vārtsargs nospēlēja mača pēdējā minūtē, kad «Canadiens» guva uzvaras vārtus un svinēja panākumu visā sērijā.

Tāpat uzslavas Gudļevskis izpelnījās no «Canadiens» vārtsarga Kerija Praisa, kurš Kanādai Sočos palīdzēja tikt pie zelta medaļām. «Gudļevskis atvairīja ļoti bīstamus metienus, tomēr mēs vairāk gribējām un izcīnījām panākumu.»

Atgādināsim, ka aizvadītajā mačā «Lightning» ar 3:4 viesos piekāpās Monreālas «Canadiens» vienībai. Sērijā līdz četrām uzvarām «Canadiens» triumfēja ar 4-0.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu