Daugaviņš pieņēmis grūtu lēmumu (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien vienojās ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas «Dinamo». Sarunā ar TVNET hokejists atklāja, ka lēmumu viņam nebija viegli pieņemt, tomēr, viņaprāt, izvēle bijusi pareiza.

Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) kluba Ženēvas «Servette» uzbrucēju pēc sezonas uzrunājis Maskavas «Dinamo» galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

«Sākotnēji par Maskavas kluba interesi pastāstīja mans aģents,» TVNET izteicās labākais marta mēneša Eiropas hokejists. «Vēlāk arī zvanīja Vītoliņš un teica, ka vēlētos mani redzēt «Dinamo» formā.»

«Jā, lēmums bija grūts, tomēr uzskatu, ka mana izvēle bija pareiza. Nevēlos visu vasaru sēdēt ar cerību, ka parādīsies kāds vilinošs piedāvājums,» sacīja hokejists.

Daugaviņš arī izteicās, ka labprāt atgrieztos pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. «Viss ir no manis atkarīgs. Ja labi sevi parādīšu, tad cerības atgriezties NHL būs.»

Daugaviņam šī bija lieliska sezona. Latvietis šīs sezonas 44 NLA mačos guva 18 vārtus un izdarīja 26 rezultatīvas piespēles partneriem. Savukārt 12 «play off» spēlēs Daugaviņa kontā 5 vārtu guvumi un 8 rezultatīvas piespēles. Pēc produktīvās sezonas izskaņas Daugaviņš tika atzīts par Eiropas marta labāko spēlētāju.

25 gadus vecais Daugaviņš kopumā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījis 91 spēli, izceļoties ar 15 (6+9) punktiem. 2012./2013. gada sezonā latvietim kopā ar Bostonas «Bruins» vienību gandrīz izdevās triumfēt Stenlija kausā.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu