Beļavskis apstiprināts par Latvijas izlases galveno treneri (56)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Par Latvijas nacionālās hokeja komandas galveno treneri otrdien apstiprināts kādreizējais valstsvienības uzbrucējs Aleksandrs Beļavskis, noskaidroja portāls TVNET.

Otrdien notika Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēde, kura noraidījusi slovāku speciālista Jūliusa Šuplera kandidatūru, par Latvijas izlases galveno treneri apstiprinot 50 gadus veco Beļavski.

Par līguma termiņu abas puses vienosies atsevišķi, tomēr LHF prezidents Kirovs Lipmans Beļavski redz kā ilggadēju izlases galveno stratēģi.

Paralēli kādā citā klubā un valstsvienībā Beļavskis nestrādās.

«Esmu patiesi gandarīts, ka esmu iecelts par Latvijas izlases galveno treneri. Latvijas hokeja izlase vienmēr ir bijusi tautas komanda, un tāpēc tieši līdzjutēji ir tie, kas liek mūsu komandai atzīmi.

Es strādāšu no visas sirds un centīšos darīt visu, lai tā atzīme vienmēr būtu pozitīva,» LHF mājas lapā citēts Beļavskis.

Darbā ar izlasi Beļavskim asistēs viens no bijušā galvenā trenera Teda Nolana asistentiem Kārlis Zirnis, kas valstsvienības treneru korpusā darbojas jau vairākus gadus.

Pēdējā darba vieta Beļavskim bija Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» (Baltkrievija), kurā viņš bija galvenais treneris. Šā gada maijā viņš no amata tika atstādināts.

Vēl pirms tam Beļavskis strādājis arī ar Zviedrijas klubiem «Bjorkloven» un «Nykopings», kā arī «Modo» komandas junioriem. Nepilnu sezonu viņš bija arī Krievijas kluba Permas «Molot-Prikamje» galvenais treneris.

Kopumā Latvijas izlasē viņš aizvadījis 104 spēles, kurās guvis 47 vārtus un atdevis 48 rezultatīvas piespēles.

Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu