Vītoliņš: Daugaviņš ir viens no drosmīgākajiem latviešu hokejistiem (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš jaunajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā startēs Maskavas «Dinamo» rindās, ir viens no drosmīgākajiem latviešu spēlētājiem, atzinis kluba galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas speciālists Vītoliņš, gatavojoties jaunajai KHL sezonai, medijiem uzteicis divus no komandas jaunieguvumiem - Daugaviņu un Metu Robinsonu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Latvijas vienību Rīgas «Dinamo».

«Daugaviņš ir viens no drosmīgākajiem Latvijas hokejistiem. Viņš ir gatavs darīt visu, lai palīdzētu komandai veiksmīgi aizvadīt cīņu. Jau izlases pirmsākumos viņš spēja veiksmīgi iejusties komandā, kura bija piesātināta ar veterāniem. Galvenais viņam šobrīd vairāk attīstīt spēku, kā arī jāmēģina likvidēt trūkumus,» skaidroja Vītoliņš.

Tāpat Vītoliņš uzsvēra arī Robinsona pamanāmās līdera īpašības. «Robinsons aizvadītajā sezonā pēc statistikas bija viens no trim labākajiem aizsargiem visā KHL. Viņš ir viens no tiem spēlētājiem, kas spēj izpildīt svarīgākos uzdevumus komandā. Katrā spēlē, kurā Rīgas klubs cīņas izskaņā atradās iedzinējos, viņš vienmēr bija laukumā, mēģinot uzņemties iniciatīvu.»

Maskavas «Dinamo» komanda ar abiem hokejistiem noslēgusi līgumu uz turpmākajām divām sezonām.

Pagājušajā sezonā 27 gadus vecais Robinsons regulārajā turnīrā Rīgas «Dinamo» sastāvā 54 mačos izcēlās ar desmit vārtiem, 17 rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +19, bet septiņos Gagarina kausa mačos viņa kontā bija divas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Daugaviņš iepriekšējo sezonu aizvadīja Šveices spēcīgākās līgas (NLA) komandā Ženēvas «Servette». Viņš 44 regulārā čempionāta spēlēs guva 18 vārtus un izpildīja 26 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā 12 spēlēs izcēlās ar pieciem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kas ilgāku laiku ļāva atrasties visas līgas priekšgalā.

Otrdien par Vītoliņa palīgu Krievijas klubā kļuva cits Latvijas speciālists Viktors Ignatjevs, bet komandas sastāvam pievienojās arī pazīstamais krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs.

Maskavas «Dinamo» komanda divās sezonās pēc kārtas Oļega Znaroka un Vītoliņa vadībā uzvarēja KHL čempionātā, bet aizvadītajā sezonā pēc triumfa regulārajā turnīrā jau Gagarina kausa pirmajā kārtā piekāpās Jaroslavļas «Lokomotiv» hokejistiem.

Pēc sezonas beigām Znaroks kļuva par Krievijas izlases galveno treneri, kur par viņa palīgu kļuva Vītoliņš. Par Maskavas «Dinamo» galveno treneri tika iecelts Vītoliņš, bet Znaroks tajā turpmāk būs konsultants.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu