Ņiživijs pieliek punktu karjerai un kļūst par Rīgas «Dinamo» treneri (32)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» treneru sastāvam pievienojies ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pieņēmis lēmumu beigt hokejista karjeru. Viņš pieņēmis Arta Ābola piedāvājumu kļūt par viņam palīgu, vēsta vienības mājaslapa.

Pēc Viktora Ignatjeva došanās uz Maskavu, tika izskatītas vairākas treneru kandidatūras. Kluba vadība kopā ar galveno treneri Arti Ābolu par piemērotāko atzina tieši Aleksandru Ņiživiju. Viņš kopā ar pārējo «Dinamo» treneru kolektīvu – Arti Ābolu, Ģirtu Ankipānu, Juri Klodānu un Vilni Kluci dosies uz Valmieru, kur komanda aizvadīs 10 dienu treniņnometni.

1976. gada 16. septembrī Rīgā dzimušais Ņiživijs iepriekšējās 6 sezonas spēlēja «Dinamo» sastāvā (2012./2013. gada sezonas beigas aizvadīja Prāgas LEV).

Šajā starpsezonā uzbrucējs ir nolēmis beigt profesionālā hokejista karjeru, pievēršoties trenera darbam. 2004. gadā Aleksandrs Ņiživijs Savu profesionālā spēlētāja karjeru Ņiživijs sāka 1993. gadā, kad jau 17 gadu vecumā spēlēja Rīgas «Pārdaugavas» komandas sastāvā Starpnacionālajā Hokeja līgā (2 sezonas).

Pēc tam 6 sezonas nospēlēja Jaroslavļas «Lokomotiv», 1997. gadā kļūstot arī par Krievijas čempionu, vēlāk spēlēja Maskavas «Dinamo» (1 sezona), Permas «Molot Prikamie» (1 sezona), HK RĪGA 2000 (1 sezona), Zviedrijas komandā «Bjorkloven» (1 sezona) un Ņižņijnovgorodas «Torpedo» (3 sezonas), bet 2008. gada vasarā pievienojās jaunizveidotajai «Dinamo» komandai.

«Dinamo» sastāvā KHL čempionātos Ņiživijs ir piedalījies 290 spēlēs (ieskaitot LEV sastāvā aizvadītos mačus, kopā ir 300), kurās guva 45 vārtus un atdeva 108 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases sastāvā Ņiživijs debitēja tālajā 1993. gada 29. novembrī, bet pēdējo spēli aizvadīja 2014. gada 20. maijā pasaules čempionātā Minskā, kopumā valstsvienības sastāvā piedaloties 227 spēlēs, tajā skaitā 3 olimpiskās spēlēs, 16 pasaules čempionātos un 5 olimpiskajos kvalifikācijas turnīros.


Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu