VHL hokejista nāvē atbildību uzveļ līgas medicīniskā nodrošinājuma trūkumam (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ska.ru

Atbildība par Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) kluba Angarskas «Jermak» aizsarga Artjoma Sokolova nāvi jāuzņemas līgai, kas nespēj gādāt par atbilstošu medicīnisko nodrošinājumu, uzskata par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) medicīnas jautājumiem atbildīgais līgas viceprezidents Igors Medvedevs.

Sokolovs 32 gadu vecumā mira pagājušās nedēļas nogalē «Jermak» komandas treniņnometnes laikā. Viņš pirms tam spēlēja Kazahstānas klubā Pavlodaras «Irtiš», bet Angarskas vienībai pievienojās uz pārbaudes laiku.

Vēlāk letālās veselības problēmas hokejistu piemeklēja skriešanas krosa laikā. Pirms treniņnometnes visi hokejisti bija izgājuši medicīniskās pārbaudes, un arī Sokolovs bija saņēmis atļauju uzsākt treniņus.

Medvedevs vietējos medijos izcēlis, ka pērn VHL izpilddirektors Germans Skoropupovs pašrocīgi ieviesa jaunu kārtību, kas paredzēja, ka par VHL medicīniskajiem jautājumiem atbildošā persona vairs nedarbojas pēc KHL noliktajām regulām.

«Tā rezultātā VHL medicīnas jautājumos ir vērojami rupji pārkāpumi. Pagājušajā sezonā VHL pirms hokejistu līgumu slēgšanas neveica spēlētāju veselības pārbaudes, pārtrauca reģistrēt traumas un slimības, kā arī pārtrauca līgas ārstu apmācību,» paudis Medvedevs. «Medicīniskās informācijas apmaiņa starp KHL un VHL vienpusējā veidā tika pārtraukta. Turklāt VHL pilnībā izpaliek pārbaudes par aizliegto vielu lietošanu. Pagājušajā sezonā līgas klubos nebija nevienas šādas pārbaudes.»

«VHL negrib ar mums kontaktēties. Hokejista nāve ir šīs izolēšanās rezultāts,» piebildis Medvedevs. «Šķiet, ka tas tā arī turpināsies.»

Pats Skoropupovs iepriekš solījis veikt iekšējo izmeklēšanu par notikušo, gan uzsverot, ka «Jermak» kluba mediķiem par mirušā hokejista veselības stāvokli nav bijušu nekādu ļaunu vēstošu šaubu.

Pagājušajā sezonā VHL čempionātā regulāri spēlēja Latvijas uzbrucēji Kaspars Saulietis, Artūrs Mickēvičs un Artūrs Ozoliņš, kā arī aizsargs Aleksandrs Jerofejevs. Pašlaik zināms, ka nākamās sezonas čempionātā piedalīsies aizsargi Ņikita Koļesņikovs un Mārtiņš Jakovļevs, kā arī uzbrucēji Artūrs Kuzmenkovs, Rustams Begovs un Mickēvičs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu