Podziņš VHL klubā «Kubaņ» cer iegūt lielāku spēļu praksi (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijā dzimušais uzbrucējs Ainārs Podziņš savā jaunajā klubā Krasnodaras «Kubaņ», kas spēlē Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā, cer iegūt lielāku spēļu praksi, tādējādi gūstot pieredzi un pilnveidojot savu meistarību.

Pašlaik 22 gadus vecais Podziņš, kurš iepriekš karjeras laikā spēlējis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas «Dinamo», līgumu ar «Kubaņ» noslēdzis uz vienu sezonu. Pagājušo sezonu uzbrucējs pavadīja KHL kluba Podoļskas «Vitjaz» sistēmā, laukumā dodoties 11 spēlēs un izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Mokoties ar savainojumiem, Podziņš daļu sezonas pavadīja VHL komandā Kļinas «Titan».

«»Vitjaz» komandā man bija mazs spēles laiks, jo vienībā bija vairāki pieredzējuši hokejisti,» Krievijas mediji citē Podziņu. «Klausot aģenta piedāvājumam, nolēmu pievienoties vienam no VHL vadošajiem klubiem, kur es varēšu spēlēt vairāk, turklāt tas man ļaus iegūt pieredzi un uzlabot savas prasmes.»

«»Kubaņ» ir klubs ar labu infrastruktūru un bāzi, kas pārspēj daudz KHL klubus. Sezonai gatavojos nopietni - pavadīju trīs nedēļas treniņnometnē ASV, kur sagatavoju sevi fiziski, kā arī pēc tam devos uz Šveici, trīs nedēļas pilnveidojot tehniku Alekseja Kovaļova vadībā,» atklāja Podziņš.

Aizvadītajā sezonā «Kubaņ» VHL regulārajā čempionātā ierindojās piektajā vietā, bet izslēgšanas spēļu turnīra nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Podziņš ir dzimis Jūrmalā, bet agrā bērnībā kopā ar vecākiem pārcēlies uz Krieviju un kādu laiku bijis šīs valsts jaunatnes izlases kandidātu vidū. Paliekot spēlēt Rīgas «Dinamo», viņš līdz ar 2013.gada pasaules čempionātu starptautiskajā arēnā būtu bijis tiesīgs pārstāvēt Latvijas valstsvienību.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu