Girgensons: Man vairāk jāuzņemas līdera loma (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons uzskata, ka viņa pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Bufalo «Sabres» nākamajā sezonā spers soli uz priekšu. Teda Nolana vadītā komanda ir pastiprinājusi sastāvu.

«Šogad viennozīmīgi komanda ir augstākā līmenī,» NHL mājas lapā citēts Girgensons. «Personīgi man vairāk jāuzņemas līdera loma. Komandā ir vairāki jaunpienācēji, bet man aiz muguras jau ir viena pilna sezona. Jācenšas rādīt pozitīvu piemēru.»

Ziemeļamerikā talantīgais latvietis nereti izpelnījies uzslavas par savu darba ētiku. Pagājušajā sezonā viņš piedalījās 70 spēlēs, kurās guva 8 vārtus un atdeva 14 rezultatīvas piespēles partneriem.

2013./2014. gada sezona «Sabres» bija gaužam neveiksmīga, komandai paliekot pēdējā vietā sezonas kopvērtējumā.

Pagājušo sezonu Girgensons noslēdza kā kapteiņa asistents. A burta uzšuvi uz sava krekla viņš izpelnījās, pateicoties savam darbam laukumā un piemēram ārpus tā.

«Ja vēlos spēlēt pasaules spēcīgākajā līgā, viss ir atkarīgs tikai no manis paša,» sacīja krievu uzbrucējs Mihails Grigorenko, kuru cīņā par vietu galvenās komandas sastāvā pagājušajā sezonā izkonkurēja tieši Latvijas hokejists. «Neviens man neļaus spēlēt tikai tāpēc, ka esmu draftēts pirmajā kārtā. Man ir jāparāda savs labākais sniegums.»

«Sabres» šobrīd risinās jauno spēlētāju nometne, kurā piedalās arī Girgensons.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu