Sčastļivijs: «Dinamo» var pārsteigt ar negaidītiem risinājumiem (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pieredzējušais krievu uzbrucējs Pjotrs Sčastļivijs, kurš ir karjeru noslēgušās Latvijas tāllēcējas Inetas Radēvičas vīrs, ar lielu prieku raugās uz iespēju nākamo sezonu pavadīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas «Dinamo», jo astoņu gadu laikā ir iemīlējis Latvijas galvaspilsētu, sportists izteicies sarunā ar laikrakstu «Diena».

Pašlaik 35 gadus vecais Sčastļivijs kopā ar komandu atrodas treniņnometnē Valmierā. Pašlaik viņam ir noslēgts pārbaudes laika līgums līdz augusta beigām, bet no sportista puses ir vēlēšanās to pagarināt uz visu gaidāmo sezonu.

«Esmu laimīgs, ka nu jau astoņus gadus braucu uz Rīgu, tāpēc tiešām gribu parakstīt pilnvērtīgu līgumu. Cerams, ka spēšu iepriecināt Latvijas līdzjutējus,» paudis Sčastļivijs.

Pagājušajā sezonā uzbrucējs aizvadīja 22 spēles Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komandā, iekrājot divas rezultatīvas piespēles, kā arī sacentās Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā. KHL čempionātā Sčastļivijs pārstāvējis arī Maskavas CSKA un Ufas «Salavat Julajev», bet no 2000. līdz 2004. gadam viņš aizvadīja 130 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), gūstot 18 vārtus un veicot 22 rezultatīvas piespēles.

«Jau pirmssezonas pārbaudes spēlēs un pēc tam arī sezonas sākumā es pavadīju laukumā pa piecām minūtēm. Tā jebkuru labu spēlētāju no «bombardiera» var pataisīt par hokejistu ar sliktu statistiku. Treneris Pēteris Skudra man neredzēja vietu pirmajā vai otrajā maiņā,» pagājušo sezonu raksturo Sčastļivijs. «Tikai pēdējās četrās spēlēs pirms izlikšanas neaizsargāto spēlētāju sarakstā man iedeva vairāk spēles laika. Februāra nogalē pēc VHL sezonas beigām jau nedēļu atpūtos, kad man piezvanīja un teica, lai braucu atpakaļ uz Ņižņijnovgorodu. Es atteicos, jo nebiju gatavojies izslēgšanas spēlēm. Šajā situācijā pastāvēja risks arī gūt savainojumu.»

«Rīgā ir gados jauna, bet tajā pašā laikā laba komanda, kas spēlē enerģisku hokeju un ātri pāriet no aizsardzības uzbrukumā,» uzskata uzbrucējs. «Spēles gaitā var pārsteigt arī ar negaidītiem taktiskajiem risinājumiem. «Dinamo» ir vairākkārt apspēlējusi tādu KHL komandu kā Sanktpēterburgas SKA, tāpēc vienmēr izraisījusi cieņu.»

Uz treniņnometni Valmierā devušies 35 hokejisti (trīs vārtsargi, 11 aizsargi un 21 uzbrucējs), starp kuriem ir spēlētāji ar spēkā esošiem līgumiem, tie, ar kuriem panākta vienošanās par līgumu pagarināšanu vai jaunu slēgšanu, kā arī vairāki spēlētāji ar pārbaudes laika līgumiem, tostarp vairāki jaunie «Rīgas» komandas hokejisti.

Kopā ar komandu pašlaik ir arī NHL draftā šogad izraudzītais Latvijas uzbrucējs Edgars Kulda, uz kuru «Dinamo» klubam pieder KHL tiesības. Viņu jūnijā noslēdzošajā, septītajā, drafta kārtā ar kopējo 193. numuru izvēlējās Arizonas «Coyotes» komanda.

Pašlaik «Dinamo» ir spēkā esoši līgumi ar 11 spēlētājiem - čehu vārtsargu Jakubu Sedlāčeku, aizsargiem Kristapu Sotnieku un Oskaru Cibuļski, kā arī uzbrucējiem Robertu Bukartu, Lauri Dārziņu, Andri Džeriņu, Miku Indraši, Gintu Meiju, Gunāru Skvorcovu, slovāku Marcelu Hosu un Vitāliju Pavlovu, kuram gan maijā par aizliegto vielu lietošanu tika piespriesta pusotra gada diskvalifikācija, kas viņam liks izlaist visu nākamo sezonu un vēl arī aiznākamās sezonas ievadu.

Pārējie līgumi ar spēlētājiem oficiāli tiks noslēgti pēc tam, kad «Dinamo» atrisinās problēmas ar jaunu sponsorēšanas līgumu nodrošināšanu.

Komandas rindās treniņnometnē Valmierā piedalīsies vārtsargi Edgars Masaļskis, Sedlāčeks un Nils Grīnfogels, aizsargi Arvīds Reķis, Sotnieks, Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Mārtiņš Porejs, Ēriks Ševčenko, Edgars Dīķis, Edmunds Augstkalns, Haralds Neimanis un Ralfs Grīnbergs, kā arī uzbrucēji Hosa, Dārziņš, Meija, Skvorcovs, Māris Bičevskis, Bukarts, Pavlovs, Džeriņš, Indrašis, Juris Upītis, Kaspars Saulietis, Artūrs Ozoliņš, Lauris Bajarūns, Jānis Ozoliņš, Nikolajs Jeļisejevs, Rodrigo Ābols, Linards Mazurs-Mago, Sčastļivijs, Mārtiņš Cipulis, Vladimirs Ružička un Kulda.

Valmierā komanda trenēsies līdz 31.jūlijam uz ledus, svaru zālē un stadionā, bet 1.augustā Liepājā aizvadīs savu pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli. Komandas trenējas treneru Arta Ābola, Ģirta Ankipāna, Aleksandra Ņiživija, Jura Klodāna un Viļņa Kluča vadībā.

Pirms jaunās sezonas «Dinamo» aizvadīs kopumā 11 pārbaudes spēles.

Nākamās sezonas regulārajā čempionātā katra no KHL komandām aizvadīs pa 60 spēlēm, kas būs lielākais cīņu skaits KHL vēsturē.

Rīgas «Dinamo» 2013./2014. gadā aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot Ukrainas kluba Doņeckas «Donbass» pārākumu.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu