Bukarts gūst divus vārtus Rīgas «Dinamo» savstarpējā spēlē (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzbrucējs Roberts Bukarts sestdien izcēlās ar diviem gūtajiem vārtiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo» Valmierā notikušajā savstarpējā treniņspēlē.

Mačā, kurā katrā komandā bija pa trim uzbrucēju virknējumiem un pieciem aizsargiem, A komanda tika pie uzvaras ar rezultātu 3:1. Vēl vienus vārtus uzvarētājiem guva Georgijs Pujacs, bet zaudētājiem ar precīzu raidījumu izcēlās Vitālijs Pavlovs, kurš pašlaik oficiālos mačos nevar piedalīties, jo ir diskvalificēts par dopinga lietošanu.

Kā pēc cīņas izteicās uzvarētāju komandas vārtsargs Jakubs Sedlāčeks, sniegums bijis vasarīgs, tomēr viņš vārtos juties droši un pārliecināts par sevi.

«Šī bija laba pārbaudes spēle, neviens nevienam ceļu nedeva, lai arī esam vienā komandā. Katram nometnē treneriem ir sevi jāpierāda,» komandas oficiālajā mājaslapā internetā citēts vārtsargs, slavējot arī Edgaru Masaļski, kurš nākamajā sezonā atgriezīsies Rīgas «Dinamo» rindās. «Viņš spēj man dot daudz. Man viņš patīk, ar viņu ir ļoti viegli runāt, domāju, viņš būs ļoti labs komandas biedrs.»

Rīgas «Dinamo» Valmierā komanda trenēsies līdz 31.jūlijam uz ledus, svaru zālē un stadionā, bet 1.augustā Liepājā aizvadīs savu pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli. Komandu vada treneri Artis Ābols, Ģirts Ankipāns, Aleksandrs Ņiživijs, Juris Klodāns un Vilnis Klucis vadībā.

Uz treniņnometni Valmierā devušies 35 hokejisti (trīs vārtsargi, 11 aizsargi un 21 uzbrucējs), starp kuriem ir spēlētāji ar spēkā esošiem līgumiem, tie, ar kuriem panākta vienošanās par līgumu pagarināšanu vai jaunu slēgšanu, kā arī vairāki spēlētāji ar pārbaudes laika līgumiem, tostarp vairāki jaunie «Rīgas» komandas hokejisti. Pirmdien komandai pievienosies arī uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kurš piektdien oficiāli noslēdza līgumu ar komandu.

Līdz ar M.Rēdlihu Rīgas «Dinamo» ir spēkā esoši līgumi ar 12 spēlētājiem - čehu vārtsargu Jakubu Sedlāčeku, aizsargiem Kristapu Sotnieku un Oskaru Cibuļski, kā arī uzbrucējiem Robertu Bukartu, Lauri Dārziņu, Andri Džeriņu, Miku Indraši, Gintu Meiju, Gunāru Skvorcovu, slovāku Marcelu Hosu, Rēdlihu un Vitāliju Pavlovu, kuram gan maijā par aizliegto vielu lietošanu tika piemērota pusotra gada diskvalifikācija, kas viņam liks izlaist visu nākamo sezonu un vēl arī aiznākamās sezonas ievadu.

Pārējie līgumi ar spēlētājiem oficiāli tiks noslēgti pēc tam, kad «Dinamo» atrisinās problēmas ar jaunu sponsorēšanas līgumu nodrošināšanu. Uz pārbaudes laika līgumu vienībai pašlaik pievienojies arī pieredzējušais krievu uzbrucējs Pjotrs Sčastļivijs, kurš ir karjeru noslēgušās Latvijas tāllēcējas Inetas Radēvičas vīrs, kā arī nākamo sezonu Latvijā plāno aizvadīt vārtsargs Edgars Masaļskis un uzbrucējs Kaspars Saulietis, tomēr noprotams, ka pagaidām viņi vēl parakstus uz līgumiem nav likuši. Tāpat Rīgas «Dinamo» komanda ziņojusi, ka jāvārdu līguma pagarināšanai devuši arī Rīgas komandas pieredzējušie aizsargi Georgijs Pujacs un Krišjānis Rēdlihs, tomēr arī šos līgumus pagaidām līga vēl nav apstiprinājusi.

Pirms jaunās sezonas «Dinamo» aizvadīs kopumā 11 pārbaudes spēles.

Kā zināms, nākamās sezonas regulārajā čempionātā katra no KHL komandām aizvadīs pa 60 spēlēm, kas būs lielākais cīņu skaits KHL vēsturē.

Rīgas «Dinamo» 2013./2014.gadā aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot Ukrainas kluba Doņeckas «Donbass» pārākumu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu