Edgars Kulda varētu pārcelties uz AHL (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunajam Latvijas hokeja uzbrucējam Edgaram Kuldam, kuru šovasar Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 193. numuru izvēlējās Arizonas «Coyotes» komanda, paredz iespējamu pārcelšanos uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātu.

Pašlaik 19 gadus vecais Kulda divas sezonas pavadījis Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Edmontonas «Oil Kings», kas pavasarī triumfēja WHL izslēgšanas spēlēs, turklāt pēc tam izcīnīja arī prestižo Memoriālo kausu, kurā sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki. Kulda ne tikai kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš ticis pie Memoriālā kausa, bet viņš arī saņēma turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, jo piecos mačos guva četrus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

«Drafta laikā biju nervozs. Ziņās biju lasījis, ka mani grasās izvēlēties kādā no agrākām kārtām, un tas nevar neiesēsties galvā. Izvēli pēc izvēles, kārtu pēc kārtas paliku arvien nervozāks, taču beigās viss izvērtās ļoti labi,» līgas oficiālā mājaslapa citē Kuldu, kurš jūlijā piedalījās «Coyotes» jauno spēlētāju attīstības nometnē, bet pašlaik trenējas kopā ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas «Dinamo», kam pieder tiesības uz uzbrucēju šajā līgā.

«Mēs viņu redzējām jau pagājušajā gadā. Bija redzams, ka viņam ir prasmes, tomēr tobrīd viņš bija gaišs eiropiešu puisis, kurš no pūļa neizcēlās,» paudis «Coyotes» kluba ģenerālmenedžeris Dons Melounijs. «Šogad bija redzama viņa izaugsme. Viņš aizvadīja pieklājīgu regulāro čempionātu, bet izslēgšanas spēlēs, it īpaši Memoriālā kausa laikā, sniegumu krasi uzlaboja. Viņš laukumā spēja dominēt. Nezinu, kas sakrita pareizajās vietās, taču tas nevarēja notikt vēl piemērotākā brīdī.»

«Kuldam ir mazliet jāuzlabo savs slidojums, taču viņa prasmīgā darbošanās ar nūju ļauj lietām laukumā notikt,» uzskata Melounijs, kamēr slavas vārdus uzbrucējam veltījis cits «Oil Kings» sistēmas audzēknis Henriks Sāmuelsons, kurš 2012.gada draftā tika izvēlēts ar kopējo 27.numuru, taču līdz šim turpinājis spēlēt WHL. «Sekojot līdzi draftam, biju šokēts, ka Kulda netika izvēlēts uzreiz pēc otrās kārtas. Esmu drošs, ka klubs ir priecīgs viņu iegūt, jo viņš ir ļoti labs hokejists, kurš īpaši labi spēlē svarīgos mačos.»

«Viņš ar ripu apietas gudri un ir ātrs darbā ar nūju. Viņš ir spēris soli uz priekšu, bet tagad redzēsim, vai Kulda būs spējīgs uz vēl vienu,» uzsvēris Melounijs. «Ja redzēsim, ka viņš ir atbilstošs AHL līmenim, tas noteikti būs karjeras turpinājuma variants.»

Iepriekš Kulda bija izteicies, ka vēl nav zināms, vai viņš turpinās spēlēt «Oil Kings», vai jau rudenī sāks profesionālo karjeru. «Spēlēšu tur, kur komanda uzskatīs, ka manai attīstībai ir vislietderīgāk.»

«Es spēlēšu jebkur, kur komanda mani gribēs redzēt. Jebkurā laukuma pozīcijā. Mazākumā vai vairākumā? Es varu spēlēt «forčeku». Vēlaties mani kā enerģijas maiņas spēlētāju? Protams. Vai arī kā «policistu»? Kāpēc ne, man ir bijuši pāris kautiņi,» citēts Kulda.

Latvijas uzbrucējs uz Ziemeļameriku pārcēlās pirms 2012./2013. gada sezonas, pirms tam spēlējot Latvijā un Krievijas Jaunatnes hokeja līgā.

Kulda jau vairākus gadus pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlases.

E. Kulda ir Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis.

Vēl nesen Kuldu draftējusī komanda tika saukta par Fīniksas «Coyotes», taču nu tā savu vārdu nomainījusi, priekšroku dodot Arizonas štata vārdam. Iepriekš vēl nevienu Latvijas hokejistu «Coyotes» nebija izvēlējušies.

Bez E. Kuldas šovasar NHL drafta trešajā kārtā ar kopējo 76. numuru Kolumbusas «Blue Jackets» vienība izvēlējās vārtsargu Elvi Merzļikinu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu