Freibergs: Cīnos par taisnību. Esmu pilnīgi nevainīgs (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Varu atklāt, ka esmu parakstu licis uz Amerikas hokeja līgas (AHL) līguma, ar iespēju tikt nosūtītam uz ECHL. Uz Ziemeļameriku došos septembra vidū,» sacīja Latvijas hokejists Ralfs Freibergs. Sarunā ar TVNET latviešu aizsargs arī pastāstīja par pieredzi NHL attīstības nometnē un nelaimīgo Soču olimpisko spēļu diskvalifikāciju.

Pirmā pieredze

«NHL kluba Vinipegas «Jets» nometnē man gāja labi,» atklāja Freibergs. «Šī bija pirmā reize, kad piedalījos jauno spēlētāju attīstības nometnē. Vairāk uzmanība tika pievērsta nodarbībām uz ledus, taču treniņi bija diezgan smagi. Bija lietas, kas padevās labāk, bija lietas, pie kā vajadzētu nākotnē piestrādāt. Ieguvu lielisku pieredzi.»

Latviešu hokejistam Soču olimpisko spēļu laikā tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes. Latvietis arī nākamo sezonu būtu pavadījis Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) klubā «Bowling Green State University», tomēr to nedarīs, jo ilgāk uz IIHF lēmumu vairs nevēlas gaidīt.

Karjeru turpinās AHL

«Es vairs nevarēju gaidīt, bija jāpieņem lēmums. Izvēle man bija starp vairākām komandām. Kamēr klubs oficiāli nepaziņos par vienošanās parakstīšanu, komandas nosaukumu nevēlētos nosaukt. Varu tikai atklāt, ka esmu parakstu licis uz Amerikas hokeja līgas (AHL) līguma, ar iespēju tikt nosūtītam uz ECHL. Uz Ziemeļameriku došos septembra vidū.»

«Spēlējot hokeju, vēlējos iegūt augstāko izglītību, jo, manuprāt, tas ir ļoti svarīgi. Tomēr viss sagriezās kājām gaisā. Diskvalifikācijas dēļ spēlēt koledžas hokeju nedrīkstētu,» teica Freibergs.

Cīnīsies par taisnību

23 gadus vecais Freibergs bija ļoti kritisks un šokēts par Krievijas dopinga aģentūru, kas pārraudzīja olimpiskās spēles. «Uzskatu, ka esmu pilnīgi nevainīgs un «tīrs». Šī krievu kompānija nemaz nav oficiāli reģistrēta, tas ir nenopietni un smieklīgi. Dokumenti, kurus viņi iesniedza Olimpiskajai komitejai, bija ar roku pārsvītroti. Tagad notiek cīņa par taisnību, vēlos to pierādīt.

«Uzskatu, ka tiku iegāzts - tāds ir mans viedoklis. Palūkojieties uz notikumiem Ukrainā. Mani šajā sakarā vairs nekas nepārsteidz. Gribu, lai cilvēki aizdomājas,» piebilda latviešu aizsargs, norādot uz Krievijas valsts politisko korumpētību un agresiju.

Lēmumu par Freiberga nākotni Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pieņemšot septembrī. Ja hokejistam tiks piešķirta diskvalifikācija, tad viņš šajā soda laikā varēs spēlēt tikai Ziemeļamerikas profesionālajās līgās. Tāpat latvietis nedrīkstēs piedalīties nevienā IIHF starptautiskajā turnīrā.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu