Sējējs: Nepieļāvām domu, ka varētu nespēlēt KHL (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dinamoriga.eu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas «Dinamo» ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs neslēpj, ka klubam ir finansiālas grūtības, bet nevienā brīdī neesot pieļautas domas, ka vienība varētu čempionātā nepiedalīties nākamajā sezonā.

«Finansiālas grūtības ir, bet mēs nepieļāvām domu, ka varētu atteikties no dalības čempionātā,» KHL mājas lapā izteicies Sējējs.

Viņš neslēpj, ka finansiālā situācija ietekmējusi ģenerālmenedžera darbu, komplektējot gaidāmās sezonas sastāvu.

«Var teikt, ka grūtības gatavošanās periodā sezonai mūs neietekmēja un vasarā esam izpildījuši visu, ko bijām plānojuši. Jā, nedaudz aizkavējās komandas komplektācijas process, bet kopumā esam apmierināti. Šobrīd meklējam vienu centra spēlētāju un uz pārbaudes laiku mums pievienojies aizsargs Josefs Hrabals,» teica Sējējs.

Oficiāli līgumi ar «Dinamo» komandu ir spēkā 14 hokejistiem, tostarp uzbrucējam Vitālijam Pavlovam, kurš diskvalifikācijas dēļ nākamsezon KHL nevarēs spēlēt.

«Esam pieraduši, ka mūsu komandā spēlētāji paceļ savu cenu un pēc tam noslēdz krietni lielākus kontraktus,» Sējējs norādīja uz uzbrucēja Kaila Vilsona un aizsarga Meta Robinsona prom došanos. «Tas ir normāls process.»

Sējējs izteicās arī par latviešu hokejistiem, kuriem neizdodas veiksmīgi iekļauties citu KHL komandu sastāvā. Izņēmums ir Ufas «Salavat Julajev» aizsargs Artūrs Kulda. «Viena lieta, kad hokejists spēlē savās mājās, pie saviem līdzjutējiem un ir pie ģimenes. Šeit viņš ir līderis. Kad spēlētājs pārceļas uz top klubu, tur ir pilns ar saviem līderiem un tur no viņa gaida tikpat spilgtu sniegumu, kādu demonstrēja Rīgā. Lai sasniegtu tādu līmeni, spēlētājam jāpārlec pāri savai galvai, un ne visiem tas izdodas. Pats tam esmu gājis cauri.»

Sējējs uzskata, ka Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju nav ietekmējušas līdzjutēju interesi par KHL. «Nevajag sportu jaukt ar politiku. Sportistiem ir jāspēlē un jāsniedz prieks cilvēkiem, kuri uz viņiem skatās. Ar politiku, lai nodarbojas politiķi. Mēs gribam spēlēt KHL, un tas ir liels pluss mūsu izlasei. Mūsu spēlētāji gūst lielu pieredzi un labu praksi.»

Rīgas «Dinamo» pirmo spēli KHL 7. sezonā aizvadīs 6. septembrī pret Baltkrievijas komandu Minskas «Dinamo».

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu