Rīgas «Dinamo» turnīru Ufā noslēdz ar zaudējumu SKA (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» Ufā notiekošās Baškortostānas Republikas kausa izcīņas noslēdzošajā - ceturtajā - spēlē svētdien ar rezultātu 1:3 (1:1, 0:2, 0:0) piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Vienīgos vārtus Rīgas «Dinamo» guva, kad SKA spēlētājs Antons Burdasovs pamanījās ieraidīt ripu savos vārtos.

Pirmā trešdaļa sākās ar vairākiem SKA komandas noraidījumiem, kas rīdziniekiem ļāva divreiz palikt piecatā pret trim pretiniekiem, tomēr neviena no iespējām netika izmantota. Savukārt rezultāts tika atklāts piecas minūtes pirms trešdaļas beigām, kad Ginta Meijas aizturētā soda laikā Burdasovs, atspēlējot partnerim, iemeta ripu savas komandas tukšajos vārtos. Vārtu guvums tika ieskaitīts Kristapam Sotniekam.

Tomēr Rīgas «Dinamo» šajā epizodē palika mazākumā, bet drīz vien noraidījumu nopelnīja arī Miķelis Rēdlihs, savu komandu uz pusotru minūti atstājot trijatā. Šo vairākumu SKA skaisti izspēlēja un Romāns Červenka iemeta vārtu augšējā stūrī, neatstājot cerības rīdzinieku vārtsargam Jakubam Sedlāčekam. Līdz ar to pēc 20 spēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 1:1.

Otrā trešdaļa sākās līdzīgi pirmajai, SKA komandai atkal ātri vien nopelnot četrus mazākumus, turklāt divreiz uz ilgāku laiku paliekot trijatā pret pieciem rīdziniekiem. Tomēr joprojām Latvijas komanda pati vārtus nespēja gūt, bet trešdaļas vidū SKA ieguva vadību - Tonijs Mortensons nokļuva pirmais pie Sedlāčeka atsistas ripas un ieraidīja to jau tukšos vārtos.

Trešdaļas otrajā pusē Rīgas «Dinamo» komandai bija 75 sekundes jāspēlē trijatā un SKA šo iespēju vēlreiz izmantoja, izspēlējot ripu līdz tukšiem vārtiem un precīzi metot Artēmijam Panarinam, kas Sanktpēterburgas vienībai jau deva vadību ar 3:1.

Trešās trešdaļas ievadā uz Sedlāčeka vārtiem tika nozīmēts soda metiens, tomēr Jevgēņijs Ketovs radušos iespēju neizmantoja. Kaut šajā trešdaļā pie noraidījumiem tika vien SKA hokejisti, Rīgas «Dinamo» komandai vārtus gūt neizdevās un tika ciesta neveiksme.

Pēc cīņas abas komandas aizvadīja pēcspēles metienu sēriju, kurā rīdzinieki cieta neveiksmi ar rezultātu 0:2. Latvijas kluba rindās vārtus nespēja gūt ne Juris Upītis, ne Gunārs Skvorcovs, ne Miķelis Rēdlihs.

Par Rīgas «Dinamo» komandas labāko spēlētāju šajā mačā tika atzīts Sedlāčeks, bet SKA rindās par tādu kļuva Mortensons.

Šajā mačā SKA komandai nepalīdzēja tās kapteinis Iļja Kovaļčuks, kuram bija dota atpūta.

«Spēli iesākām pārāk lēni, tad pārāk daudz noraidījāmies, kā rezultātā iztērējām daudz spēka. Diemžēl, bet nespējām realizēt savas iespējas, kuras mums bija, īpaši spēlējot vairākumā. Jāpiestrādā pie vairākuma izspēles, bet no šī turnīra varam ņemt arī daudz pozitīvā,» Rīgas «Dinamo» komanda citē vienības aizsargu Čārlzu Genoveju. «Šajā sezonā tiesneši spēlētājus noraidīs daudz vairāk un mums tikai jāpielāgojas jaunajiem noteikumiem. Vairākuma izspēle izšķirs rezultātu. Hokejisti pārsvarā tiek noraidīti par pretinieka turēšanu ar rokām, nūju un klupināšanu. Mums ir vairāk jāstrādā ar kājām nevis jāķeksē ar nūju. Domāju, pie tā mēs pieradīsim.»

Runājot par SKA komandas ieraidīto ripu savos vārtos, Genovejs atzina, ka kādu laiku tādu epizodi nebija piedzīvojis. «Pēc šī momenta mums vajadzēja gūt vārtus, bet tā vietā pretinieks rezultātu izlīdzināja.»

«Pārbaudes turnīrā bija labāki un ne tik labi momenti manā spēlē, bet tas ir sagaidāms gatavošanās posmā. Domāju, mēs arvien vairāk saprotamies savā starpā un ar katru spēli savu sniegumu spējam uzlabot,» uzsvēra aizsargs

Pirmajā spēļu dienā ceturtdien Rīgas «Dinamo» ar 3:2 pieveica sacensību saimniekus «Salavat Julajev», kuru rindās spēlē arī Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda. Pēc tam piektdien Latvijas komanda ar 2:3 piekāpās Mitišču «Atlant», bet sestdien ar 2:0 pieveica KHL čempionvienību Magņitogorskas «Metallurg».

Tikmēr SKA vispirms ar 1:4 atzina «Metallurg» pārspēku, bet sestdien ar 3:1 pārspēja «Atlant».

Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem pirmdien tiks noskaidrots turnīra uzvarētājs.

Pirms pēdējām trim turnīra spēlēm Rīgas «Dinamo» kontā ir seši punkti četros mačos, SKA hokejisti tikuši pie sešiem punktiem trijās cīņās, bet «Salavat Julajev», «Atlant» un «Metallurg» vienībām ir pa trim punktiem.

Rīgas «Dinamo» galvenais treneris Artis Ābols ar saviem palīgiem uz šo turnīru līdzi ņēmis 28 hokejistus, bet neliela pleca savainojuma dēļ Rīgā palicis aizsargs Oskars Cibuļskis.

Pirmajā pārbaudes spēlē mēneša sākumā, cīnoties ar samērā jaunu sastāvu, rīdzinieki Liepājā ar rezultātu 0:3 zaudēja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandai Ņeftekamskas «Toros», bet aizvadītajā nedēļas nogalē divos mačos pret Novosibirskas «Sibirj» sākotnēji tika zaudēts ar 1:2, bet pēc tam izcīnīts panākums ar rezultātu 4:2.

Pašlaik joprojām Rīgas «Dinamo» ir spēkā esoši līgumi vien ar 14 spēlētājiem, kuru vidū ir arī dopinga lietošanā diskvalificētais Vitālijs Pavlovs. Paredzams, ka pārējie līgumi ar spēlētājiem oficiāli tiks noslēgti pēc tam, kad «Dinamo» atrisinās problēmas ar jaunu sponsorēšanas līgumu nodrošināšanu, kas joprojām nav paveikts.

Pirms jaunās sezonas «Dinamo» aizvadīs kopumā 11 pārbaudes spēles. Pēc Baškortostānas Republikas kausa Latvijas klubs no 26. līdz 30.augustam «Arēnā Rīga» piedalīsies tradicionālajā «Latvijas Dzelzceļa» kausā, kurā šogad bez mājiniekiem piedalīsies Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda, Kazaņas «Ak Bars» un Minskas «Dinamo». Komandas veiks viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem tiks aizvadītas spēles par pirmo vietu un trešo vietu.

Gaidāmajā regulārajā sezonā katra no komandām aizvadīs pa 60 spēlēm, kas būs lielākais cīņu skaits KHL vēsturē. Jauno sezonu Rīgas «Dinamo» uzsāks 6.septembrī, savā laukumā uzņemot Minskas «Dinamo» vienību.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu