Lipmanam ir Rīgas «Dinamo» glābšanas plāns (54)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans ir gatavs palīdzēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas «Dinamo», kuru pirms gaidāmās sezonas nomocījušas finansiālās problēmas.

LHF ir gatava būt starpniece «Dinamo» finansiālo problēmu iespējamajā atrisināšanā. Lipmans izteicis priekšlikumu sadarboties, ja finansējumu KHL komandai atvēlētu tādi Latvijas valsts uzņēmumi kā «Latvenergo», «Latvijas Valsts meži», vēsta Latvijas sabiedriskā medija (LSM) interneta platforma lsm.lv.

«Šie uzņēmumi nevar sponsorēt privātu struktūru, kāda ir Rīgas «Dinamo», taču to iespējams izdarīt caur Latvijas Hokeja federāciju, kas var būt starpniece,» norādījis Lipmans.

«Šādu soli spert var. Ja katrs uzņēmums piešķirtu pa miljonam [eiro]. Ir izteikts piedāvājums [«Dinamo» padomes loceklim] Guntim Ulmanim, [valdes priekšsēdētājam] Aigaram Kalvītim, taču pagaidām nav atbildes. Klubs laikam vēl cerēja uz «Gazprom», taču kādēļ krieviem dot naudu Latvijas komandai, ja pašiem ir problēmas?»

Iepriekš plašsaziņas līdzekļos izskanēja informācija, ka «Dinamo» no «Maskavas» saņēmis 5 miljonus eiro no sezonai nepieciešamajiem 12. Pirmdien kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis portālam TVNET to noliedza, sakot, ka naudas meklējumi turpinās un jaunumi par to varētu būt septembra sākumā.

«Ja vairs nebūtu Rīgas «Dinamo», par valsts izlasi es neuztrauktos, jo spēlētāji atradīs, kur spēlēt citās komandās, kā tas bija pirms sešiem gadiem, kad šādas KHL komandas Rīgā nebija, taču starptautiskajos turnīros rezultāti tāpat bija labi. Visvairāk žēl būtu hokeja līdzjutēju - skatītāju,» sacīja LHF vadītājs.

«Valdībai ir jānāk pretim. Tad caur LHF komandas vajadzībām nepieciešamo valsts naudu būtu iespējams pārskaitīt,» uzskata Lipmans.

No 26. līdz 30. augustam «Arēnā Rīga» risināsies tradicionālais «Latvijas Dzelzceļa kauss», kur bez mājiniekiem piedalīsies Kazaņas «Ak Bars», Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas «Lokomotiv», Minskas «Dinamo» komanda, pret ko 6. septembrī Latvijas vienībai jāsāk jaunā KHL regulārā sezona.

Komentāri (54)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu