«Rīgas» hokejisti izcīna piekto vietu Pasaules kausa izcīņā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hk Rīga

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komanda «Rīga» sestdien izcīnīja piekto vietu Ufā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā jauniešiem. Cīņā par piekto vietu «Rīga» ar 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) pieveica Homutovas «Pirati» komandu no Čehijas.

Mača sākumā «Pirati» atklāja cīņas rezultātu, taču Kristaps Zīle pirmajā periodā to izlīdzināja. Otrā trešdaļa rīdziniekiem jau bija sekmīgāka, jo tika gūti divi vārti, izceļoties Deividam Sarkanim un Gatim Spruktam.

Trešajā periodā Rodrigo Ābolam izdevās panākt jau 4:1, taču, sākoties pēdējai pamatlaika minūtei, čehi vienus vārtus atspēlēja, taču ar to bija par maz, lai cerētu uz panākumu.

Kā zināms, rīdzinieki apakšgrupu turnīrā pirms tam izcīnīja trešo vietu starp piecām savas grupas komandām, nespējot sasniegt pusfinālu.

Turnīra pirmajā mačā «Rīga» ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Malmes «Red Hawks» vienību no Zviedrijas, bet pēc tam ar 1:6 kapitulēja vienai no spēcīgākajām Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandām Sūsitijas «Musketeers».

Savukārt pēc tam ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā nācās piekāpties MHL čempioniem Maskavas «Spartak», bet noslēdzošajā apakšgrupas cīņā rīdzinieki ar 3:2 (1:1, 2:1, 0:0) pārspēja vēl vienu MHL komandu Zalcburgas «Red Bull» no Austrijas.

Turnīra dalībnieku skaits šogad atkal no astoņām pieaudzis līdz desmit. A apakšgrupā cīnījās Ufas «Tolpar», Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komanda Keipbretonas «Screaming Eagles», Homutovas «Pirati» no Čehijas, Baltkrievijas vienība Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» un Espo «Blues» no Somijas.

Pirmajā turnīra norises gadā «Rīga» komandai tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā, otrajā gadā rīdzinieki ieņēma ceturto vietu apakšgrupā starp sešām vienībām, nekvalificējoties pusfinālam, bet pērn Latvijas komanda turnīrā izcīnīja piekto vietu.

Jaunās sezonas MHL turnīrs startēs septembra ievadā. «Rīgas» komanda tajā piedalīsies piekto gadu.

Pagājušajā sezonā «Rīga» pirmoreiz vēsturē pārvarēja MHL izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, bet astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpās vēlākajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu