Jurčina izturējis pārbaudes laiku Rīgas «Dinamo» (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dinamoriga.eu

Augumā raženais Slovākijas aizsargs Milans Jurčina izturējis pārbaudes laiku Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas «Dinamo», noslēdzot pilnvērtīgu līgumu.

Pašlaik 31 gadu vecais Jurčina rīdzinieku sastāvu papildināja iepriekšējā nedēļā, noslēdzot līgumu uz pārbaudes laiku. Savukārt šonedēļ viņš Rīgas «Dinamo» komandai palīdzēja tikt pie otrās vietas «Latvijas Dzelzceļa» kausa izcīņā. Četrās turnīra spēlēs slovāks pie rezultativitātes punktiem netika.

31 gadu vecais un 1,93 metrus garais hokejists 451 spēli aizvadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur guvis 24 vārtus un izpildījis 59 rezultatīvas piespēles. Eiropā viņš atgriezās 2012.gada vasarā, un šajā laikā Jurčina jau pārstāvējis četras komandas. Iepriekšējo sezonu slovāks iesāka Somijas vienībā Turku TPS, bet vēlāk pārgāja uz Šveices augstākās līgas vienību «Fribourg-Gotteron».

Jurčina karjeras laikā piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs, šogad Sočos četros mačos tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -4, bet četrus gadus iepriekš Vankūverā izcīnot ceturto vietu. Tāpat viņš četras reizes spēlējis arī pasaules čempionātos.

Līdz ar to nepilnu nedēļu pirms jaunās sezonas sākuma publiski izziņots, ka Rīgas «Dinamo» ir spēkā esoši līgumi ar 15 spēlētājiem, kuru vidū ir arī dopinga lietošanā diskvalificētais Vitālijs Pavlovs. Pārējie līgumu joprojām nav oficiāli noslēgti, jo Rīgas «Dinamo» komanda nav atrisinājusi problēmas ar jaunu sponsorēšanas līgumu nodrošināšanu.

Gaidāmajā regulārajā sezonā katra no komandām aizvadīs pa 60 spēlēm, kas būs lielākais cīņu skaits KHL vēsturē. Jauno sezonu Rīgas «Dinamo» uzsāks 6.septembrī, savā laukumā uzņemot Minskas «Dinamo» vienību.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu