Beļavskis: Izlasē izmantošu «Dinamo» spēles pamatprincipus (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hcdinamo.by

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis LTV raidījumam «Rīta Panorāma» atklāja, ka nacionālās komandas spēles stils būs līdzīgs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» piekoptajam, jo izlases kandidātu lokā ir daudz šīs vienības spēlētāju.

«Varētu teikt, ka es viens no pirmajiem starp saviem vienaudžiem iesāku trenera karjeru, sākot darbu kā viens no Kurta Lindstrēma palīgiem Latvijas izlasē 2004. gadā. Tāpēc uzskatu, ka 10 gadi ir pietiekami ilgs laiks, lai uzkrātu pieredzi, esot uz treneru soliņa,» sacīja Beļavskis.

50 gadus vecais Beļavskis Latvijas izlasē saskata potenciālu, sakot, ka komandā ir daudz talantīgu spēlētāju. «Uzskatu, ka meistarība mūsu spēlētājiem ir pietiekama. Mūsējie spēlē KHL čempionātā un arī citās augstākajās līgās. Ir svarīgi pareizi noskaņoties uz pasaules čempionātu kopumā. Čempionātā būs svarīgi noskaņoties katrai cīņai.»

«Protams, visu laiku sapņoju kļūt par izlases galveno treneri,» teica Beļavskis.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris atklāja, ka nacionālā komanda spēlēs līdzīgā stilā kā Arta Ābola vadītā Rīgas «Dinamo» vienība. «Zinu, kā spēlē Rīgas «Dinamo» un kā komanda veido spēli vidējā zonā. Protams, daudzi «Dinamo» hokejisti ir Latvijas izlases kandidāti, tāpēc izmantošu «Dinamo» spēles pamatprincipus arī izlasē. Iespējams, veikšu kādas korekcijas, bet spēli aizsardzībā īpaši nemainīsim.»

Beļavskis no hokejistiem laukumā gaida maksimālu pašatdevi. «Uzskatu, ka tam, kuram būs labāka fiziskā sagatavotība, būs labāka iespēja tikt sastāvā,» skaidro Beļavskis.

Beļavskis hokeja gudrības apguvis no Vladimira Jurzinova un Pjotra Vorobjova, kuri savulaik bija cieši saistīti ar Latvijas hokeju.

Iepriekšējā darba vieta Beļavskim bija Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā Bobruiskas «Dinamo-Šiņņik» (Baltkrievija), kurā pavadīja divus gadus. Viņa ģimene dzīvo Zviedrijā, tāpēc trenerim ir grūti būt šķirtam no tuviniekiem.

«Bieži eju pastaigāties pie dabas, lai izrautos no pilsētas, cilvēkiem un vienkārši atpūšos no visa. Savā pilsētā, kurā visu laiku esmu spēlējis, protams, mani pazīst uz ielām un apsveic ar apstiprināšanu Latvijas izlases galvenā trenera amatā. Latvijā mani grūti atpazīt, jo tagad te ir jauni elki, jaunas zvaigznes,» skaidro Beļavskis.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu