KHL atteicies no obligātas jauno spēlētāju iekļaušanas pieteikumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība, izstrādājot jaunu reglamentu, atteikusies no obligātas jauno spēlētāju iekļaušanas komandu pieteikumā, paziņojusi līga.

Komandu pieteikumā spēlei drīkstēs būt ne vairāk par 20 spēlētājiem, ieskaitot divus vārtsargus.

Iepriekš katrai spēlei vajadzēja pieteikt noteiktā gadā dzimušus vismaz divus jaunos spēlētājus. KHL ārvalstu klubi varēs pieteikt vēl papildus divus spēlētājus, taču tas nav obligāti. Ja tomēr komandas izvēlēsies pieteikt virs 20 spēlētājiem pieteikumā, tad vienam spēlētājam jābūt līdz 19 gadus vecam (ieskaitot) un otram līdz 20 gadus vecam (ieskaitot).

Tas pats attiecas uz Krievijas komandām, bet papildus pieteiktajiem diviem spēlētājiem jābūt Krievijas pilsoņiem, noteikusi līgas vadība.

Jaunais reglaments prezentēts nākamajām trim sezonām.

Tāpat nākamajās divās sezonās KHL ārvalstu komandām jāpiesaka vismaz 7 attiecīgās valsts pārstāvji. Šos spēlētājus iespējams aizstāt ar krievu hokejistiem. Ar 2016./2017. gada sezonu ārvalstu vienībām uz sezonu būs jāpiesaka 10 attiecīgās valsts vai Krievijas hokejisti.

Sezonai drīkst pieteikt 25 spēlētājus vecumā no 18 gadiem. Savukārt 17 gadus vecus hokejistus drīkstēs pieteikt pēc rūpīgi izietām medicīniskajām pārbaudēm.

Krievijas klubi var pieteikt piecus leģionārus, no kuriem viens var būt vārtsargs.

Jaunā KHL regulārā sezona sāksies trešdien, bet Rīgas «Dinamo» čempionātā iesaistīsies sestdien, kad «Arēnā Rīga» spēkiem mērosies ar principiālo pretinieku Minskas «Dinamo».

Čempionāta atklāšanas mačā iepriekšējās sezonas Gagarina kausa ieguvēja Magņitogorskas «Metallurg» savā laukumā uzņems Harija Vītoliņa vadīto, Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas «Dynamo».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu