Daugaviņa un Karsuma klubs atklās jauno KHL sezonu (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šodien ar Magņitogorskas «Metallurg» un Maskavas «Dinamo» savstarpējo spēli tiks dots starts jaunajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 7.sezonai. Uz ledus «Dinamo» rindās, kuru trenē Harijs Vītoliņš, redzēsim arī divus Latvijas uzbrucējus - Kasparu Daugaviņu un Mārtiņu Karsumu. Šogad regulārajā čempionātā kopumā piedalīsies 28 komandas, kuras sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu.

Rīgas «Dinamo» sāks sestdien

Kā ierasts, KHL jaunās sezonas pirmo spēli aizvada pagājušās sezonas finālisti, taču Čehijas vienība Prāgas LEV finansiālo problēmu dēļ nepiedalīsies šā gada čempionātā. Līdz ar to pirmā cīņa tiks aizvadīta čempiones Magņitogorskas «Metallurg» laukumā, un tās pretinieki būs Vītoliņa vadītā «Dinamo» komanda. Šī spēle sāksies plkst. 16:00 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē varēs vērot «Viasat Sport Baltic» (VSB) kanālā.

Tikmēr Latvijas klubs Rīgas «Dinamo» pirmo KHL čempionāta maču aizvadīs tikai sestdien, kad «Arēnā Rīga» uzņems Baltkrievijas vienību Minskas «Dinamo». Turpinājumā Arta Ābola padotie pirmdien tiksies ar Jāņa Sprukta pārstāvēto Jaroslavļas «Lokomotiv», bet trešdien spēkosies ar debitanti HK «Soči». Pēc tam «Dinamo» komandai sekos četru spēļu izbraukuma tūre.

Katrai komandai regulārajā čempionātā būs jāaizvada 60 spēles. Regulārā sezona noslēgsies 24.februārī, bet Gagarina kausa izcīņa sāksies trīs dienas vēlāk. KHL regulārajā sezonā tiks aizvadītas 839 spēles.

Debitēs «Soči» un «Jokerit»; atgriezīsies Toļjati «Lada»

Somijas klubam Helsinku «Jokerit», kura pieder Krievijas miljonāriem, un HK «Soči» šī būs pirmā sezona KHL čempionātā. Tikmēr «Lada» pēc četru gadu pārtraukuma atgriezusies KHL.

«Soči» un «Lada» vienības kodolus pārsvarā veidos Krievijā dzimušie hokejisti. Arī «Jokerit» komandā pārsvarā spēlēs Somijas spēlētāji, tāpat Helsinku kluba rindas pārstāvēs arī pāris zviedri, amerikāņi un kanādieši.

Šobrīd pārstāvēt «Jokerit» vienību tiek vervēts viens no visu laiku labākajiem somu spēlētājiem - Tēmu Selanē. Viņam par vienu sezonu «Jokerit» piedāvā 10 miljonus eiro. Vairāki hokeja eksperti prognozē, ka «Jokerit» noteikti būšot starp pretendentiem uz KHL galveno balvu - Gagarina kausu.

Savukārt startēt KHL čempionātos dažādu apsvērumu dēļ atteikušās trīs vienības - Doņeckas «Donbass» (Krievijas un Ukrainas konflikts), Maskavas «Spartak» (nav sponsoru) un pērnā gada fināliste Prāgas LEV (nav sponsora).

Latvieši citos KHL klubos

Bez jau pieminētajiem Daugaviņa un Karsuma (Maskavas «Dinamo») KHL ārzemju leģionāra statusā iejutīsies vēl divi Latvijas hokejisti. Aizsargs Artūrs Kulda jau otro sezonu pārstāvēs Ufas «Salavat Julajev» komandu, bet centra uzbrucējs Jānis Sprukts spēlēs Jaroslavļas «Lokomotiv» klubā.

Bez līgumiem šobrīd ir vēl divi Latvijas valstsvienības aizsargi, kas pērn spēlēja KHL. Pēc neveiksmīgās sezonas Hantimansijskas «Jugra» sastāvā darbu nav atradis Guntis Galviņš, tāpat līguma šobrīd nav arī Oskaram Bārtulim, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Ukrainas komandu Doņeckas «Donbass».

Rīgas «Dinamo»

Pagājušās sezonas beigās Latvijas komanda pazaudēja savu ģenerālsponsoru, gāzes kompāniju «Itera». Masu medijiem «Dinamo» valdes priekšsēdētājs Juris Savickis jau no jūnija beigām bija solījis ieviest skaidrību par jaunā sponsora piesaisti, tomēr saistībā ar Eiropas un ASV sankcijām pret Krieviju šis process ir manāmi aizkavējies.

Rīgas «Dinamo» komandu pēc pērnās sezonas pameta visi leģionāri, izņemot slovāku snaiperi Marselu Hosu un vārtsargu Jakubu Sedlāčeku. Hosam bija spēkā līgums vēl uz 2014./2015.gada sezonu, bet Sedlāčeks pagarināja vienošanos.

Sportista karjerai punktu pielikuši Latvijas leģendārais aizsargs Sandis Ozoliņš un bullīšu speciālists Aleksndrs Ņiživijs. Viņu pieredzi un zināšanas «Dinamo» komandā mēģinās aizstāt Latvijas tāllēcējas Inetas Radēvičas vīrs Pjotrs Ščastļivijs, kas pērn spēlēja Ņižņijnovgorodas «Torpedo» klubā.

Par Mikaēla Telkvista aizstājēju Rīgas «Dinamo» vienībā kļuvis latviešu vārtu vīrs Edgars Masaļskis. No Jaroslavļas «Lokomotiv» leģionāra gaitām atgriezies arī uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Vēl jāpiemin, ka ārzemnieku statusā iejutīsies slovāku «milzis», aizsargs Milans Jurčina, Čejs Genovejs un zviedru uzbrucējs Linuss Videls, kas vēl nav aizvadījis nevienu maču rīdzinieku rindās.

Gagarina kausa favorīti

Par Gagarina kausa izcīņas galvenajiem favorītiem noteikti tiek uzskatīta divkārtējā čempionvienība Maskavas «Dinamo». Kā ierasts, arī šajā sezonā lielas ambīcijas būs bagātākajam līgas klubam Sanktpēterburgas SKA. Tāpat savu čempionu titulu centīsies aizstāvēt Maika Kīnena vadītā «Metallurg» komanda.

Pie pretendentiem uz čempionu nosaukumu vajadzētu pieskatīt arī «Salavat Julajev» un Kazaņas «Ak Bars».

2014./2015. gada sezonas divīzijas

Bobrova divīzija: Mitišču «Atlant», Minskas «Dinamo», Rīgas «Dinamo», Helsinku «Jokerit», Zagrebas «Medveščak», Sanktpēterburgas SKA, Bratislavas «Slovan».

Tarasova divīzija: Jaroslavļas «Lokomotiv», Maskavas «Dinamo», Podoļskas «Vitjaz», Maskavas CSKA, Čerepovecas «Severstaļ», HK «Soči», Ņižņijnovgorodas «Torpedo».

Harlamova divīzija: Jekaterinburgas «Avtombolist», Toļjati «Lada», Kazaņas «Ak Bars», Magņitogorskas «Metallurg», Ņizņekamskas «Ņeftehimik», Čeļabinskas «Traktor» un Hantimansijskas «Jugra».

Čerņiševa divīzija: Omskas «Avangard», Habarovskas «Amur», Astanas «Baris», Novokuzņeckas «Metallurg», Ufas «Salavat Julajev», Novosibirskas «Sibirj» un Vladivostokas «Admiral».

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu