Reķis un vēl trīs hokejisti pametuši Rīgas «Dinamo» (20)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas «Dinamo» pēc abpusējas vienošanās pārtraucis līgumattiecības ar aizsargu Arvīdu Reķi, vēsta vienības mājas lapa.

Līgums lauzts pēc hokejista lūguma, ģimenes apstākļu dēļ, turklāt viņš tuvākajā laikā nevarētu palīdzēt komandai, jo turpina dziedēt Soču olimpiskajās spēlēs gūto rokas pirksta savainojumu, kura dēļ nav spēlējis kopš 2014. gada februāra, un šobrīd nav zināms, kad viņš varētu atgriezties ierindā.

Tāpat «Dinamo» sastāvā nepaliks aizsargs Ēriks Ševčenko, kā arī uzbrucēji Artūrs Ozoliņš un Jānis Ozoliņš, kuri komandā atradās uz pārbaudes laiku.

35 gadus vecais aizsargs Reķis (augums – 180 cm, svars – 90 kg) iepriekšējā KHL sezonā Rīgas komandas sastāvā piedalījās 43 regulārā čempionāta spēlēs, kurās atdeva 2 rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficientu 0 un 63 soda minūtes. Vidēji laukumā viņš pavadīja 17 minūtes un 53 sekundes.

Reķis «Dinamo» pievienojās 2010. gada vasarā, komandas sastāvā četrās KHL sezonās piedaloties 181 spēlē, kurās guva 5 vārtus un atdeva 14 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases sastāvā Reķis ir piedalījies trijās olimpiskajās spēlēs, 7 pasaules čempionātos un 3 olimpiskajos kvalifikācijas turnīros.

23 gadus vecais aizsargs Ševčenko «Dinamo» komandai pievienojās uz pārbaudes laiku vasaras treniņnometnes sākumā. Ševčenko «Dinamo» sastāvā aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kurās ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Iepriekšējo sezonu Ševčenko aizvadīja Ziemeļamerikā, spēlējot ECHL līgā, un uz šo pašu līgu viņš dosies arī šosezon.

Abi uzbrucēji - 26 gadus vecais Artūrs Ozoliņš un 25 gadus vecais Jānis Ozoliņš kopā ar «Dinamo» aizvadīja visu sagatavošanās ciklu, tomēr viņu treniņos un pārbaudes spēlēs parādītais sniegums nepārliecināja trenerus par to, lai ar viņiem slēgtu pilnvērtīgus līgumus uz sezonu.

«Dinamo» vienībai pašlaik ir pilnvērtīgas līgumsaistības ar vārtsargiem Edgaru Masaļski un čehu Jakubu Sedlāčeku, aizsargiem Kristapu Sotnieku, kanādieti Čeju Genoveju, Oskaru Cibuļski, Georgiju Pujacu, Mārtiņu Poreju, Krišjāni Rēdlihu un slovāku Milanu Jurčinu, kā arī uzbrucējiem Robertu Bukartu, Andri Džeriņu, Miku Indraši, Gintu Meiju, Lauri Dārziņu, Miķeli Rēdlihu, Kasparu Saulieti, Gunāru Skvorcovu, Mārtiņu Cipuli, Juri Upīti, zviedru Linusu Videlu, krievu Pjotru Ščastļiviju, slovāku Marselu Hosu un Vitāliju Pavlovu, kuram maijā par aizliegto vielu lietošanu tika piespriesta pusotra gada diskvalifikācija. Tas viņam liks izlaist visu nākamo sezonu un vēl arī aiznākamās sezonas ievadu.

Rīgas «Dinamo» klubam joprojām ir problēmas ar sponsoru piesaisti, kad līdz KHL sezonas pirmajai spēlei vienībai atlikušas tikai četras dienas. Vienības preses sekretārs Jānis Stepītis aģentūrai LETA nevēlējās komentēt, vai sarunās ar potenciālajiem sponsoriem panākts kāds progress, bet kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis vairākas reizes apgalvojis, ka nepieciešamā nauda tiks savākta.

Jauno sezonu Rīgas «Dinamo» sāks sestdien, savā laukumā uzņemot Minskas «Dinamo» vienību no Baltkrievijas.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu