Daugaviņš: Hokejistiem ir kauns Znaroka priekšā (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas «Dinamo» spēlētājiem ir kauns par savu līdzšinējo sniegumu komandas bijušā galvenā trenera Oļega Znaroka priekšā, izteicies vienībā spēlējošais latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Latvijas speciālista Harija Vītoliņa vadītā Maskavas «Dinamo» komanda, kurā spēlē latviešu uzbrucēji Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, jauno sezonu sākusi ar diviem pārliecinošiem zaudējumiem. Vispirms ar vienība izbraukumā ar 1:6 zaudēja pašreizējiem Gagarina kausa īpašniekiem Magņitogorskas «Metalurg», bet piektdien savā laukumā ar 1:4 piekāpās citam Krievijas galvaspilsētas klubam Maskavas CSKA.

Znaroks, kurš pēc pagājušās sezonas kļuva par Krievijas izlases galveno treneri, bet «Dinamo» komandā tagad ir Vītoliņa konsultants, klātienē vērojis abas vienības jaunās sezonas pirmās spēles.

«Arī Znaroks ar mums runā un cenšas mūs uzmundrināt. Viņa vadībā «Dinamo» divas reizes izcīnīja Gagarina kausu, tāpēc droši vien arī viņš pašlaik nedaudz dusmojas par mūsu sniegumu sezonas sākumā,» Krievijas medijos citēts Daugaviņš. «Šī taču ir viņa komanda. Nepatīkami, ka cilvēks speciāli atbrauc skatīties mūsu spēli, hokejisti cenšas viņam izpatikt, bet mēs spēlējam šādi.»

«Domāju, ka Znarokam par mūsu sniegumu ir kauns. Mums ir tāpat,» izcēla uzbrucējs. «Centīsimies šo situāciju labot, lai nākamajā reizē, kad Znaroks skatīsies mūsu spēli, mēs spētu viņu pārsteigt.»

Maskavas «Dinamo» treneru kolektīvā strādā arī Viktors Ignatjevs.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas «Lev» no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekošu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas «Spartak», bet Ukrainas klubs Doņeckas «Donbass» dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība «Soči» un Toljati «Lada», kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība «Jokerit» no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji, bet pārējās vienības spēkosies gandarījuma turnīrā - Cerības kausā.

Iepriekšējo sešu sezonu laikā Gagarina kausu pa divām reizēm izcīnīja Kazaņas «Ak Bars» un Maskavas «Dinamo», bet pa vienai - Ufas «Salavat Julajev» un Magņitogorskas «Metallurg».

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu