Beļavskis uz izlasi novembrī neaicinās spēlētājus no KHL (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis uz novembrī Norvēģijā paredzēto pārbaudes spēļu turnīru neaicinās valstsvienības kandidātus no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), ja nu vienīgi pāris Rīgas «Dinamo» pārstāvjus, kuriem būs bijusi maza spēļu prakse, treneris atklājis sarunā ar laikrakstu «Diena».

Beļavskis par valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts jūlijā, stājoties kanādiešu speciālista Teda Nolanda vietā, kurš šajā amatā bija pēdējos trīs gadus. Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs noslēdzis trīs gadu līgumu pēc sistēmas 1+2.

«Novembra turnīra laikā Rīgas «Dinamo» ir tālais izbrauciens. Salīdzinot ar citām KHL komandām, «Dinamo» nav garš soliņš, tāpēc novembrī pārbaudīsim spēlētājus no citām līgām. Varbūt vienīgi pēc abpusējas vienošanās piesaistīsim dažus spēlētājus, kuriem bijusi maza spēļu prakse,» paudis Beļavskis, kurš klātienē vērojis «Dinamo» vienības jaunās sezonas pirmās trīs mājas spēles. Par šīs vienības spēlētājiem viņam kopējā aina kļuvusi skaidrāka. «Ir spēlētāji, kuri uz mani ir atstājuši labu iespaidu, un ir spēlētāji, par kuriem es zinu, ka viņi var spēlēt labāk.»

«Esmu sapratis, pēc kāda taktiskā modeļa «Dinamo» spēlē, lai pēc tam, kad šie spēlētāji jau būs izlasē, nebūtu ļoti kardināli daudz kas jāmaina un lai viņi neapmaldītos citos taktiskajos risinājumos,» izcēla treneris. «Es gribēšu redzēt aktīvāku spēli viduszonā. Lai agrīnākā stadijā tiktu sagaidīts pretinieks. Ripas iegūšanai visiem uzbrucējiem sinhroni ir jāizdara spiediens uz saviem pretspēlētājiem.»

Pašlaik Beļavskis ar izlases ģenerālmenedžeri Māri Baldonieku izrunājuši vien tuvāko izlases kandidātu loku, bet tuvākajā laikā viņi veidos konkrētu sarakstu ar kandidātiem, kas tiks aicināti uz turnīru Norvēģijā. Tur risināsies Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posms, kurā bez mājiniekiem norvēģiem spēlēs arī Francija un Dānija.

Sagaidāms, ka viens no Beļavska palīgiem darbā ar izlasi būs iepriekšējais Nolana palīgs Kārlis Zirnis, bet ar vārtsargiem strādās Juris Klodāns. Līdz novembra turnīram paredzēts vienoties ar vēl kādu palīgu. Šis palīgs būs kāds no vietējiem speciālistiem.

Beļavskis nenoliedz, ka Latvijas izlasē joprojām aktuāla ir problēma ar centra uzbrucēju deficītu, tāpēc nākotnē tiks runāts ar pieredzējušo Herbertu Vasiļjevu par viņa vēlmi turpināt spēlēt valstsvienībā. Savukārt situāciju aizsardzībā un vārtsargu līnijā treneris vērtē kā labu.

Latvijas izlase nākamā gada pavasarī, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvadīs pārbaudes spēles ar Baltkrieviju, Franciju un Norvēģiju. Savukārt pasaules čempionātā Čehijā latvieši spēkosies vienā grupā ar Kanādu, Čehiju, Zviedriju, Šveici, Vāciju, Austriju un Franciju.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu