«Kurbads» spraigā cīņā uzveic «Mogo», jelgavniekiem uzvara pār «HASC»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Trešdien, Latvijas Virslīgas hokeja čempionātā tika aizvadītas divas regulārās sezonas spēles. Centrālais mačs norisinājās Piņķos, kur savā starpā tikās divas ambiciozās komandas – HK «Mogo» un HK «Kurbads». Minimālu uzvaru ar 6:5 izcīnīja «Kurbads» hokejisti. Jelgavā vietējā HK «Zemgale/LLU» ar 8:2 uzveica «HASC Jūrmala».

Gan HK «Mogo», gan HK «Kurbads» vienībai pirms savstarpējās spēles bija pa zaudējumam, un turnīra tabulā tās atradās līdzās. Spēli veiksmīgāk iesāka viesi, kad 3. minūtē Edgaram Adamovičam izdevās realizēt skaitlisko vairākumu. Burtiski pēc pusotras minūtes «Mogo» hokejisti panāca izlīdzinājumu, precīzs bija Elviss Želubovskis.

Pirmo periodu veiksmīgāk tomēr spēja aizvadīt HK «Kurbads», vārti Aleksandram Macijevskim un Renāram Valteram, pārtraukumā ejot, 3:1 «Kurbads» labā.

Arī otrajā periodā meistarīgāki izrādījās HK «Kurbads» hokejisti, kuri guva divus vārtus (Hartmanis, Bisenieks), kamēr «Mogo» vienībai vieni vārti Sergeja Durdina kontā. Pirms izšķirošās trešdaļas 5:2 «Kurbads» labā.

Kaut arī trešo periodu labāk uzsāka viesi, Aleksandram Macijevskim, realizējot «lielo» skaitlisko vairākumu, trešdaļa pagāja zem HK «Mogo» zīmes. Pēdējās piecās minūtēs HK «Mogo» spēja gūt trīs vārtus (Želubovskis, Maslovskis, Durdins), bet ar to bija par maz un HK «Kurbads» spēja izcīnīt svarīgu uzvaru ar 6:5 (3:1, 2:1,1:3).

Otrajā dienas spēlē HK «Zemgale/LLU» savā laukumā ar 8:2 (1:1, 5:1, 2:0) izcīnīja panākumu pār «HASC» Jūrmala. Pēc līdzīga pirmā perioda (1:1), jelgavnieki tomēr svinēja pārliecinošu uzvaru visā spēlē. Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem izcēlās Artūrs Batraks, bet trīs piespēles Rihardam Remiņam un Jurim Ziemiņam. Jūrmalniekiem divas reizes precīzs bija Edgars Lipsbergs.

Nākamās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta spēles ir paredzēta šo sestdien, kad Ogrē savā starpā tiksies divas turnīra lejas daļas komandas – Ogre/Sāga97 un HASC Jūrmala, savukārt HK Liepāja uzņems čempionāta līderus HK Kurbads.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu