Dienvidkorejas hokeja izlases piedalīsies 2018.gada olimpiskajās spēlēs (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Dienvidkorejas vīriešu un sieviešu hokeja izlases piedalīsies 2018.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs, kas gaidāmas pašu pilsētā Phjončhanā, tika lemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā.

Abām komandām piešķirta automātiska vieta turnīrā.

Kongresā Dienvidkorejas Hokeja asociācija (KIHA) prezentēja četrgades plānu, kurā plānots veicināt vīriešu un sieviešu hokeja komandu attīstību šajā valstī. Ieceri atbalsta Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), Dienvidkorejas valdība un vietējie sponsori, kuri plāna izpildē plāno investēt 20 miljonus dolāru (15,5 miljonus eiro).

Tāpat KIHA sadarbībā ar pasaules labākajām līgām un organizācijām plāno organizēt apmaiņas programmas hokejistiem. Tāpat Dienvidkorejas nacionālajām izlasēm tiks palielināts starptautisko spēļu skaits.

«Dienvidkorejas hokejs ir strādājis ļoti ilgi, lai iegūtu šādu iespēju,» izteicies vīriešu valstsvienības galvenais treneris Pēks Džims, kurš 1991. un 1992.gadā kopā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Pitsburgas «Penguins» ieguva Stenlija kausu. «Nevēlos neko solīt, taču, ja katru dienu centīsimies kļūt arvien labāki, Olimpiādē būsim ļoti konkurētspējīgi un, cerams, savu valsti pārstāvēsim godam.»

Phjončhanā olimpiskais hokeja turnīrs norisināsies no 2018.gada 9. līdz 25.februārim, taču vēl nav apstiprināta sacensību izspēles kārtība.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu