Cipruss un Ignatovičs atgriezušies «Žalgiris» vadībā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.hkkurbads.lv

Latvijas hokeja speciālisti Aigars Cipruss un Andrejs Ignatovičs turpmāk vadīs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B grupas komandu Viļņas «Žalgiris» no Lietuvas.

Cipruss iepriekšējo sezonu iesāka MHL B grupas komandas Viļņas «Baltika» galvenā trenera amatā, kā arī trenēja Lietuvas U-20 izlasi, tomēr janvārī komandu atstāja finansiālu apsvērumu dēļ, pievienojoties Latvijas komandai «Kurbads», ko aizveda līdz nacionālā čempionāta sudraba godalgām.

Vasarā Cipruss kļuva par Baltkrievijas spēcīgākā kluba Grodņas «Ņeman» galveno treneri, kā savu palīgu izvēloties Ignatoviču, bet sastāvam piesaistot spēlētājus Alekseju Širokovu un Atvaru Tribuncovu. Tomēr jauno Baltkrievijas čempionāta sezonu «Ņeman» iesāka neveiksmīgi, pirmajās četrās spēlēs ciešot četrus zaudējumus, kas abus speciālistus lika atbrīvot no amata.

Tagad jau pēc nepilnas nedēļas Cipruss un Ignatovičs pievienojušies «Žalgiris» komandai, kas ar desmit punktiem septiņos mačos pašlaik ieņem sesto vietu MHL B grupas Rietumu konferences kopvērtējumā. Šo komandu pārstāv arī Latvijas hokejisti Vadims Miščuks un Roberts Potapenko.

Pērnā gada pašā nogalē Ciprusa vadībā Lietuvas U-20 izlase izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupas sacensībās. Iepriekš Cipruss bijis arī Latvijas U-20 izlases galvenā trenera palīgs un īsu brīdi strādājis arī ar pieaugušo izlasi.

Kā hokejists Cipruss Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kļūstot par vienu no valstsvienības visu laiku rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu