«Rīgas» hokejisti pārtrauc trīs zaudējumu sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dinamoriga.eu

Latvijas komanda «Rīga» Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien ar 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) uzvarēja Latvijas uzbrucēja Artjoma Dašutina pārstāvēto Krievijas vienību Voskresenskas «Himik», tādejādi pārtraucot savu trīs zaudējumu sēriju.

«Rīgas» labā pa vārtu guvumam izcēlās Ruslans Ignatovičs, Rodrigo Ābols, lietuvietis Daniels Bogdzjuls un Kirils Galoha.

Jau ar mača sākumu «Rīga» ņēma iniciatīvu savās rokās, bet ar vārtu guvumu mājinieku pūliņi vainagojās 13.minūtē, kad Latvijas komandu vadībā izvirzīja Iganatovičs, bet 39 sekundes vēlāk viņam piebalsoja Ābols, panākot jau 2:0.

Tiesa 15.minūtē «Himik» vienus vārtus atguva, kad pēc Dašutina precīzās piespēles vārtus guva Jegors Solovjevs.

Otrajā trešdaļā cīņa starp abām komandām izlīdzinājās, bet trešajā periodā pārsvars jau piederēja «Himik» hokejistiem, rīdziniekiem vairāk izmantojot spēli no aizsardzības un liekot lielāku uzsvaru uz pretuzbrukumiem. Tiesa, pašā mača izskaņā rīdzinieki pamanījās gūt vēl divus vārtus, kad izcēlās lietuvietis Bogdzjuls, kam šie bija pirmie vārti sezonā, un Galoha.

Dašutins šo dueli aizvadīja Voskresenskas komandas pirmajā uzbrucēju virknējumā, izceļoties ar rezultatīvu piespēli komandas vienīgo vārtu guvumā.

Par labāko Latvijas komandā tika nosaukts Ignatovičs.

Rīdzinieki jaunās sezonas ievadā desmit spēlēs izcīnījuši četrus panākumus.

«Rīga» sestdien iepriekšējā čempionāta spēlē savā laukumā ar 0:4 zaudēja Mitišču «Atlanti» komandai no Krievijas, bet «Himik» ar 1:5 izbraukumā piekāpās Sanktpēterburgas «Dinamo».

Dašutins šajā sezonā «Himik» rindās piedalījies astoņos mačos, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Kopumā Dašutinam šī ir jau ceturtā sezona MHL. Tāpat viņš aizvadījis arī vienu spēli Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionātā, kā arī izmēģinājis spēkus Čehijas otrajā līgā.

Regulārā čempionāta turpinājumā «Rīga» nedēļas nogalē izbraukumā divreiz tiksies ar Sanktpēterburgas «Dinamo».

Ar 14 punktiem desmit mačos «Rīga» pašlaik ir astotā Ziemeļu-Rietumu divīzijas kopvērtējumā, savukārt «Himik» ar deviņiem punktiem atrodas Centra divīzijas septītajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu