Ķēniņš: Spēlēšana NHL ir reāls sapnis (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš pirms jaunās Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas bija nonācis uz Vankūveras «Canucks» komandas sliekšņa, ir apņēmies izkarot savu vietu pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, tomēr arī neveiksmes gadījumā viņam vienmēr būs atvērts ceļš atpakaļ uz Šveici, sarunā ar žurnālu «Sporta Avīze» paudis hokejists.

Pirms jaunās sezonas Ķēniņš piedalījās «Canuncks» oficiālajā treniņnometnē, tomēr pagājušajā nedēļā viņu nosūtīja uz komandas fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Jūtikas «Comets».

Pašlaik 23 gadus vecais Ķēniņš pagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar «Canucks». Aizvadīto sezonu viņš pavadīja izīrēts savai pēdējo gadu komandai Cīrihes «ZSC Lions», ar kuru kļuva par Šveices čempionu.

Pirms pagājušās sezonas uzbrucējs atrādījās ne tikai «Canucks», bet arī Vinipegas «Jets» komandai, bet pēc dalības «Jets» treniņnometnē «Canucks» nāca klajā ar līguma piedāvājumu. Pats uzbrucējs gan nav vēlējies uzreiz pamest Šveici, jo gribējis tur līdz galam atstrādāt savu līgumu, par ko visas iesaistītās puses arī vienojušās.

«Pasaules čempionātā Stokholmā pie manis pienāca NHL klubu skauti un piedāvāja vairākas iespējas.

Viņi esot arī redzējuši 2013.gada Šveices čempionāta izslēgšanas cīņas, kad mēs izkritām pusfinālā - es tur esot bijis labākais spēlētājs savā komandā, visu laiku uzkurinājis komandu, vienmēr esot bijis cīņasspars, un tas viņiem paticis.

Vēl Teds Nolans par mani esot labi izteicies,» atcerējies Ķēniņš.

Ķēniņš neslēpj, ka uz Kanādu devies tikai ar domu par NHL, lai arī ar viņu noslēgts divvirzienu līgums. «Ja padošos, vienmēr varu braukt atpakaļ uz Šveici. Lauzt līgumu ar viņiem un braukt atpakaļ.»

Jūtikas vienība jauno AHL sezonu uzsāks 11.oktobrī.

«Varētu teikt, ka hokejā esmu aktīvs cilvēks. Nu jau man ir trīs Šveices virslīgas čempionātu pieredze, Latvijas izlasē esmu spēlējis četros pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs. Nu jau esmu mierīgāks un vairāk spēlēju sistēmā. Lai netērētu tik daudz enerģijas. Agrāk, ja kļūdījos, baidījos, ka dabūšu sukas, un tāpēc tūdaļ metos jaunā cīniņā. Lai reabilitētos,» savu spēles stilu raksturo Ķēniņš. «Man patīk «iesmērēt» kādu bortā, patīk pacīnīties, taču pa vārtiem man jāmet daudz vairāk. Spēle mazākumā, ar daudziem metieniem pa vārtiem un piespēļu dalīšana - tā man esot jāspēlē. Jābūt divvirzienu enerģijas spēlētājam. Jābūt spēlētājam, kurš visu laiku piemet ogles.»

«Es par Jūtiku nedomāju, tāpat par atgriešanos Cīrihē nedomāju. Tas gan būs atkarīgs no manis paša. Jātiek pirmajā komandā un jāpaliek tur,» vēl pirms nosūtīšanas uz AHL izteicās uzbrucējs. «Spēlēšana NHL ir reāls sapnis. Un tas atkarīgs tikai no manis paša.»

Šveices hokeja sistēmā Ķēniņš spēlēja kopš 2007.gada, bet «ZSC Lions» rindās viņš par valsts čempionu kļuva arī 2012.gadā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu