Kurbads neatstāj cerības Zemgalei/LLU

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Latvijas hokeja čempionāta Virslīgā Ogres hokeja klubs «Kurbads» savās mājās ar rezultātu 6:1 neatstāja nekādas cerības «Zemgales/LLU» komandai, pirmajā pārtraukumā dodoties jau ar divu vārtu pārsvaru.

Ar diviem rezultativitātes punktiem mājinieku rindās izcēlās Ēriks Bisenieks, Edmunds Kniksts un Henrijs Uzraugs.

Spēli abas komandas iesāka piesardzīgi, meklējot pretinieku vājās vietas. «Kurbads» spēja adaptēties pretinieku piedāvātajam ātrajam tempam, ar disciplinētu spēli aizsardzībā likvidējot visus draudus pie Dmitrija Žabotinska sargātajiem vārtiem.

Trešdaļas vidū viesi izpelnās noraidījumu – kurbadieši ilgi neminstinās un sešu sekunžu laikā realizē vairākumu. No Rodrigo Laviņa piespēles nenotveramu metienu izdara Renārs Valters, izvirzot mājiniekus vairākumā. Pēc zaudētiem vārtiem «Zemgale/LLU» aktivizējas un rada vairākas bīstamas epizodes pie «Kurbada» cietokšņa, tomēr lieliski spēlējošo Žabotinski pārspēt neizdodas. Tā saucamo golu uz ģērbtuvēm saņem jelgavnieki – pretuzbrukumā aizskrien Ēriks Bisenieks un Renārs Undelis, kurš savu iespēju nenopūdelē – 2:0!

«Kurbads» otro spēles trešdaļu iesāk pasīvi un bez asuma, ko nekavējoties izmanto ātrie zemgaļi, pārtvertu ripu aizsardzības zonā ātri nogādājot uz priekšu, kur uzbrucēji nekļūdās. Valentīns Feoktistovs samazina rezultāta starpību līdz minimumam. Ogres komanda sāk spēlēt piesardzīgāk, mēģinot pretiniekiem nedot iespējas apdraudēt vārtus no tuvas distances. «Kurbads» pamazām pārņem iniciatīvu spēlē.

Presings pretinieku zonā noved pie aizsargu kļūdas, kuras rezultātā tiek saraustīta viesu aizsardzība un ripu tukšos vārtos raida Ēriks Bisenieks no Jāņa Straupes un Toma Hartmaņa piespēlēm. Ogres komanda neapstājas pie sasniegtā un turpina aktīvi uzbrukt. Darbs nes augļus – ar viltīgu metienu Tomu Nuku pārsteidz Henrijs Uzraugs. Pēc diviem periodiem rezultāts ir 4:1.

Iepriekšējās spēlēs «Kurbads» mača pavedienu izlaida no trešajā trešdaļā. Tomēr šoreiz ogrēnieši iztika bez liekām intrigām, droši kontrolējot spēles ritējumu un vēl vairāk palielinot rezultāta starpību. Vispirms Emīls Potapovs jau otro reizi izskrēja viens pret vārtsargu. Metiens trāpa pa vārtu stabiņu, bet pirmais pie ripas piesteidzas Edmunds Kniksts.

Seko divi noraidījumi par labu «Zemgale/LLU», tomēr «Kurbads» spēj novērst jebkādus mēģinājumus pārspēt Žabotinski. Pāris sekundes līdz beigām atlēkušo ripu vārtu priekšā vārtos pāradresē Mārcis Zembergs, gūstot savu pirmo golu šosezon. 6:1!

Rezultāts gan īsti neatbilst spēles gaitai, jo cīņa visa mača garumā bija līdzīga un vārtu gūšanas momentu pietiekami daudz bija abām komandām.

HK «Kurbads» izcīna savu trešo uzvaru sezonā un turnīra tabulā pakāpjas uz trešo vietu.

Nākamā spēle «Kurbadam» būs 4. oktobrī - Ogrē tiks uzņemta «HASC» komanda no Jūrmalas. Zīmīgi, ka šajā mačā hokeja klubs realizēs savu labdarības akciju kopā ar Lauberes bērnunamu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu