Girgensona klubam vēl viens «sausais» «zāģis» (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kārtējo neveiksmi Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā sestdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 0:4 (0:2, 0:2, 0:0) zaudēja Bostonas klubam «Bruins».

Bez gūtiem vārtiem «Sabres» komanda palikusi otrajā spēlē pēc kārtas. Sezonas pirmajos sešos mačos tā tikusi tikai pie vienas uzvaras.

Girgensons šoreiz uz ledus pavadīja 19 minūtes un 22 sekundes, kas bija dalīts trešais lielākais spēles laiks komandā. Otrās trešdaļas pēdējā minūtē viņš nopelnīja savai komandai vairākumu, kā arī mača gaitā veica četrus metienus pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un uzvarēja četros no sešiem iemetieniem. Viņš bija viens no sešiem savas komandas spēlētājiem, kurš palika ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmās trešdaļas vidū viesi guva divus vārtus ar mazāk kā četru minūšu intervālu, bet otrās trešdaļas vidū viņi to atkārtoja jau ar trīs minūšu intervālu. Vārtus un rezultatīvu piespēli iekrāja Dagijs Hamiltons.

Bostonas kluba zviedru vārtsargs Niklass Svedberjs tika galā ar visiem 32 metieniem, pirmoreiz savā NHL hokejista karjerā paliekot nepārspēts.

«Sabres» hokejisti šajā mačā septiņas reizes neprata izmantot vairākumu, bet līdz šim šosezon komanda vārtus vairākumā nav guvusi jau 22 mēģinājumos.

Šī ir otrā reize «Sabres» vēsturē, kad komanda divās mājas spēlēs pēc kārtas nav pratusi gūt vārtus. Pirmais šāds gadījums tika fiksēts 1972.gadā.

Kā zināms, «Sabres» komandu vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans. Tāpat šajā sezonā «Sabres» treneru kolektīvam pievienojušies vēl divi bijušie Latvijas izlases treneri - Artūrs Irbe un Toms Kūlens.

Pašlaik 20 gadus vecais Girgensons pagājušajā sezonā NHL 70 mačos guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles. Šosezon viņš sešās spēlēs iekrājis divus vārtus guvumus un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pašlaik pēc sešiem aizvadītiem mačiem «Sabres» Austrumu konferences kopvērtējumā ar diviem punktiem ir pēdējā, 16.vietā, bet Atlantijas divīzijas ietvaros arī ieņem pēdējo - astoto - pozīciju.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā «Sabres» komanda 82 spēlēs tika vien pie 52 punktiem, kļūstot par vājāko visā līgā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu