Gudļevskis un Pavlovs izceļas Ziemeļamerikas līgu spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien atvairīja 43 metienus Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē, bet uzbrucējs Vitālijs Pavlovs tika pie rezultatīvas piespēles Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) cīņā.

Gudļevska pārstāvētā Sirakjūsas «Crunch» vienība savā laukumā ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pārspēja Binhemtonas «Senators» komandu.

Latvietis šoreiz savas komandas vārtos aizvadīja visu spēli, atvairot 43 no 45 metieniem un kļūstot par mača trešo zvaigzni. Viņam šī bija otrā spēle jaunajā AHL sezonā.

Kā zināms, 22 gadus vecais Gudļevskis pērn nonāca Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas «Lightning» paspārnē, kad klubs viņu ar kopējo 124.numuru izvēlējās NHL draftā. Latvietis iepriekšējo sezonu sāka ECHL komandā Floridas «Everblades», bet pēc neilga laika saņēma izsaukumu uz «Crunch», kur pavadīja lielāko daļu sezonas. Februārī vārtsargs lieliski aizstāvēja Latvijas godu Soču olimpiskajās spēlēs, bet sezonas izskaņā debitēja «Lightning» sastāvā. Tādējādi Gudļevskis kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Gudļevskis «Crunch» rindās aizvadīja 34 spēles, izcīnot 18 uzvaras. Vidēji katrā no mačiem viņš ielaida 2,68 ripas un atvairīja 90,1% sāncenšu metienus.

Zaudējumu sestdien nācās piedzīvot uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētajai Jūtikas «Comets» komandai, kas izbraukumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Teksasas «Stars» hokejistiem.

Latvietis uz ledus atgriezās pēc vienas spēles izlaišanas, pirmajā trešdaļā izpelnoties divu minūšu noraidījumu un paliekot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Kā zināms, 23 gadus vecais Ķēniņš pagājušā gada vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar NHL komandu Vankūveras «Canucks». Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja izīrēts savai pēdējo gadu komandai Cīrihes «ZSC Lions», ar kuru kļuva par Šveices čempionu, bet šosezon uzsācis cīņu par vietu Ziemeļamerikas spēcīgākajā līgā.

Ar pieciem punktiem četrās spēlēs «Comets» komanda pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, bet «Crunch» ar pieciem punktiem atrodas Austrumu konferences ceturtajā pozīcijā.

Tikmēr ECHL regulārā čempionāta spēlē Pavlova pārstāvētā Kolorado «Eagles» komanda ar 3:2 (0:0, 3:1, 0:1) izbraukumā uzvarēja Repidsitijas «Rush» hokejistus.

Pavlovs ar rezultatīvu piespēli piedalījās komandas trešajos gūtajos vārtos, kad otrās trešdaļas 13.minūtē rezultāts kļuva 3:0 viesu labā. Kā vēlāk izrādījās, šie bija uzvaru nesošie vārti.

Uzbrucējs mača gaitā veica divus metienus pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients palika neitrāls. Iegūtais rezultativitātes punkts viņam ir pirmais šīs sezonas divās spēlēs.

Maijā par aizliegto vielu lietošanu Pavlovam tika piemērota pusotra gada diskvalifikācija, taču tā nav spēkā Ziemeļamerikā. Šoruden 25 gadus vecais Pavlovs ar «Eagles» parakstīja līgumu uz vienu sezonu, pametot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» rindas.

Pie pārliecinošas uzvaras sestdien tika aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Ontario «Reign» komanda, kas izbraukumā ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pārspēja Aļaskas «Aces» hokejistus.

Latvietis statistikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

Kā zināms, septembrī Freibergs no NHL komandas Vinipegas «Jets» tika nosūtīt uz Sentdžonsas «IceCaps» AHL turnīrā, kas vēlāk viņu pārcēla uz ECHL.

Pēc Soču olimpiskajām spēlēm Freibergs tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirms maijā notikušā pasaules čempionāta viņam piesprieda tikai pagaidu diskvalifikāciju, kas viņam liedza piedalīties šajā turnīrā. Jautājums par precīzu diskvalifikācijas termiņu tiks izskatīts vēlāk, bet par steroīdiem, kādus lietojis Freibergs, sportisti parasti saņem vismaz divu gadu diskvalifikāciju. Tiesa, tā nebūtu spēkā Ziemeļamerikā.

Tikmēr arī otrajai jaunās sezonas spēlei nebija pieteikts uzbrucējs Roberts Lipsbergs, kura pārstāvētā Stoktonas «Thunder» komanda ar 4:3 (1:2, 2:1, 1:0) viesos pārspēja Beikersfīlas «Condors» vienību.

Pašlaik 20 gadus vecais Lipsbergs līgumu ar «Thunder» noslēdza septembra izskaņā, un šis ir viņa pirmais profesionālais līgums karjerā.

«Reign» komanda ar četriem punktiem divās spēlēs pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma pirmo vietu, bet «Eagles» un «Thunder» ar diviem punktiem seko attiecīgi piektajā un sestajā pozīcijā.

Citā ECHL klubā Talsas «Oilers» spēlē aizsargs Ričards Birziņš, tomēr viņa pārstāvētā komanda sacensībās iesaistīsies nākamās nedēļas beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu