«Rīga»/«Prizma» pārliecinoša neveiksme izšķirošajā KK otrās kārtas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF

Latvijas čempionvienība hokejā «Rīga»/«Prizma» Kontinentālā kausa otrās kārtas trešajā mačā svētdien Rumānijā ar rezultātu 2:5 (0:4, 0:1, 2:0) atzina latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Ungārijas komandas Dunaūjvārošas «Acelbikak» pārākumu, nepārvarot šo sacensību kārtu.

Lai cerētu uz šīs kārtas pārvarēšanu, Latvijas komandai šajā mačā bija nepieciešama uzvara.

Spēles pirmo astoņu ar pusi minūšu laikā Kārlis Zakrevskis rīdzinieku vārtos ielaida divas ripas, bet pēcāk viņu vārtos nomainīja Edgars Lūsiņš. Četras minūtes vēlāk kapitulēt bija spiests arī Lūsiņš, kura vietā tūdaļ pat atpakaļ laukumā tika sūtīts Zakrevskis, tomēr par spīti tam trešdaļas priekšpēdējā minūtē rezultāts kļuva jau 4:0 Ungārijas komandas labā.

Otrās trešdaļas pašās beigās «Acelbikak» vienība vairākumā guva savus piektos vārtus, bet divas ripas rīdzinieki atguva cīņas noslēdzošajās minūtēs. Vispirms pēc Jāņa Pētersona piespēles precīzs bija Rihards Maļinovskis, bet deviņas sekundes pirms mača beigām izcēlās arī Viktors Lobačevs, kuram precīzi piespēlēja Vladislavs Balakuns un Krišs Grundmanis.

Kalniņš šajā spēlē palika uz savas komandas rezervistu soliņa.

Kā ziņots, piektdien pirmās kārtas spēlēs «Rīga»/«Prizma» ar rezultātu 2:3 zaudēja vietējai Brašovas «Corona» vienībai, bet «Acelbikak» ar 2:6 piekāpās Polijas spēcīgākajai komandai «Sanok». Savukārt sestdien «Rīga»/«Prizma» ar 3:2 pārspēja «Sanok», bet «Corona» ar tādu pašu rezultātu apspēlēja «Acelbikak».

Pašlaik kopvērtējumā «Corona» kontā ir seši punkti divās spēlēs, bet to apsteigt var vienīgi «Sanok», kas iekrājusi trīs punktus. Pārējiem diviem klubiem trīs mačos izdevās iekrāt par trim punktiem.

Rīgas klubam šī bija debija Kontinentālā kausa turnīrā.

Šīs grupas uzvarētāji sacensību trešajā posmā laikā no 21. līdz 23.novembrim spēkosies ar Atvara Tribuncova un Alekseja Širokova pārstāvēto Baltkrievijas čempionvienību Grodņas «Ņeman», sacensību saimniekiem «Angers» no Francijas un Ukrainas spēcīgāko komandu Kijevas «Kompanjon-Ņeftegaz».

Savukārt pa divām katras grupas trešā posma spēcīgākajām komandām kvalificēsies finālturnīram, kas tiks aizvadīts no 9. līdz 11.janvārim.

Tikmēr sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada Čempionu līgas sacensībām.

Pavasarī «Rīga»/«Prizma» par Latvijas čempionvienību hokejā kļuva pirmoreiz vēsturē, bet arī jauno sezonu komanda sākusi sekmīgi un pašlaik ar 16 punktiem septiņos mačos ir Latvijas čempionāta līdere.

Šī gada sākumā Kontinentālajā kausā triumfēja Norvēģijas komanda Stavangeras «Oilers», kurai sekoja aizpērnā čempione, Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošā Ukrainas vienība Doņeckas «Donbass» ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli ierindā.

Savukārt Kontinentālā kausa otro kārtu pagājušajā sezonā neizdevās pārvarēt Latvijas komandai «Dinamo Juniors».

«Rīga»/«Prizma» komandas sastāvs Kontinentālā kausa otrajā kārtā:

vārtsargi - Edgars Lūsiņš, Kārlis Zakrevskis;

aizsargi - Vladislavs Dudins, Edvīns Kolčins, Jānis Lukaševskis, Vladislavs Balakuns, Krišs Grundmanis, Hedijs Pleskačovs, Mareks Ķepals, Juris Bērziņš;

uzbrucēji - Edgars Kurmis, Andris Siksnis, Vitālijs Hvorostiņins, Mihails Kokļins, Viktors Lobačevs, Rihards Maļinovskis, Jānis Pētersons, Kārlis Brants, Jānis Ozoliņš, Sergejs Piskunovs, Dāvis Zunde, Konstantīns Kaļiņins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu